Obavijesti

News

Komentari 44

Maras prijavljen Inspektoratu: Nije nosio kacigu na gradilištu

Maras prijavljen Inspektoratu: Nije nosio kacigu na gradilištu
3

Kolumnist Goran Vojković prijavio je Marasa Inspektoratu rada jer na gradilištu nije nosio kacigu, a potom je svoj prekršaj obznanio putem fotografija na Facebooku

VIDEO

Kolumnist Goran Vojković prijavio je ministra poduzetništva Gordana Marasa Inspektoratu rada  jer na gradilištu nije nosio zaštitnu kacigu, a potom je svoj prekršaj javno objavio fotografijom na Facebooku.

"Građanska dužnost obavljena, Maras prijavljen zbog nenošenja kacige na gradilištu!", napisao je Vojković na svom Facebook profilu.

Vojković je objavio i tekst prijave koju prenosimo u cijelosti.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Poštovani,

Kao što vam je poznato, zaštita glave obvezna je na svim radnim mjestima gdje postoji opasnost od ozlijede uzrokovane padajućim predmetima, gdje je ograničen radni prostor te postoji opasnost od udara glavom u opremu ili predmete, za zaštitu od slučajnog dodira sa električnim vodovima ili dijelovima pod naponom, odnosno općenito svuda gdje postoji opasnost od ozljeda glave.

Dana 11. lipnja 2015. godine ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras na svojoj javnoj Facebook stranici se pohvalio, citiram:

„Nenajavljeni posjet gradilištu. Svi radnici na svojim pozicijama, radi se punom parom smile emoticon Zgrada Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja Jugoistočne Europe (SEECEL) na zagrebačkoj Kajzerici, koja se financira iz EU fondova, već dobiva svoje vizure...“

Ministar je javno objavio i niz fotografija iz kojih je vidljivo:

a) Ministar ne nosi zaštitnu kacigu,

b) Radni proces na gradilištu je u tijeku (ministar se sam pohvalio da je tako „nenajavljeni posjet“, a dodatno i na samim fotografijama se vidi kako je radni proces na gradilištu u tijeku za vrijeme posjete).

Smatram da ministar u Vladi Republike Hrvatske tim prije što je ministar treba poštivati propise u odnosu na prosječnog građanina, pa tako i Zakon o zaštiti na radu (NN 71/14, 118/14, 154/14), te Pravilnik o zaštiti na radu na privremenim ili pokretnim gradilištima (NN 55/08).

Ministar se mora iskazivati svojim primjerom, izvođač radova također, što se u ovom slučaju nije dogodilo, jer na mjestu gdje se ministar nalazio, što se vidi iz fotografija, postojala je opasnost od ozlijede uzrokovane padajućim predmetima ili udara glavom u predmete.

Stoga molim Inspektorat rada da postupi prema ovlastima i sankcionira ovakvo ponašanje. Ministar je radnim danom dostupan na: Ministarstvo poduzetništva i obrta, Adresa: Ulica grada Vukovara 78, Zagreb.

S poštovanjem,

doc. dr. sc. Goran Vojković".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag