News

Komentari 58

Marendić je opet šef splitsko-dalmatinske policije: Njegov sin uzeo službeni auto i slupao ga

Marendić je opet šef splitsko-dalmatinske policije: Njegov sin uzeo službeni auto i slupao ga

Marendić je podnio ostavku nakon što je njegov 19-godišnji sin u listopadu 2019. oko 3 sata ujutro u Splitu, pod utjecajem alkohola i zbog neprilagođene brzine, razbio službeni automobil

Dosadašnji načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Dražen Vitez je umirovljen, a od ponedjeljka je Slobodan Marendić ovlašten za obavljanje poslova načelnika te policijske uprave, potvrđeno je u splitskoj policiji.

U policiji navode da je Dražen Vitez nakon 36 godina rada s današnjim danom otišao u zasluženu mirovinu.

Temeljem naloga glavnog ravnatelja policije Nikole Miline, poslove načelnika PU splitsko-dalmatinske obavljat će Slobodan Marendić, dosadašnji načelnik Sektora za granicu.

Marendić je podnio ostavku nakon što je njegov 19-godišnji sin u listopadu 2019. oko 3 sata ujutro u Splitu, pod utjecajem alkohola i zbog neprilagođene brzine, razbio automobil koji je policijskom načelniku bio na 24-satnom raspolaganju. Sin je automobil navodno uzeo bez očeva znanja, a nakon nesreće izdan mu je prekršajni nalog i novčana kazna od 6.500 kuna te mu je oduzeta vozačka na šest mjeseci.

Kazneno je prijavljen, no tužiteljstvo nije protiv njega pokrenulo kazneni postupak jer je mladić pokajao i pristao na uključenje u humanitarni rad. Zakon o sudovima za mladež propisuje takvu mogućnost kako se mlade prekršitelje zakona ne bi izlagalo kaznenom postupku već za ono što su napravili odgovaraju radeći za opće dobro.

Slobodan Marendić do sada je bio načelnik Granične policije. Na mjestu načelnika Policijske uprave ostat će dok Ministarstvo unutarnjih poslova ne raspiše natječaj za novog načelnika.

Prema pisanju medija, sada već bivši načelnik Dražen Vitez trebao bi početi raditi na mjestu šefa osiguranja u koprivničkoj Podravci.

Najčitaniji članci