Obavijesti

News

Komentari 42

Marić: 'Nije u duhu hrvatskog naroda da prihvati ovaj čin...'

Marić: 'Nije u duhu hrvatskog naroda da prihvati ovaj  čin...'
1

Izborom predstavnika jednog konstitutivnog naroda za predstavnika drugog konstitutivnog naroda, predstavlja tešku povijesnu inverziju i samo iščašenje povijesti, napisao je Marić na Facebooku

VIDEO

Ministar državne imovine Goran Marić na svom je Facebook profilu napisao da je izbor Željka Komšića za predstavnika Hrvata u BiH teška povijesna inverzija i samo iščašenje povijesti. 

Njegov status prenosimo u cijelosti. 

''Opći izbori u BiH

UVOD U IŠČAŠENJE POVIJESTI

Pratim, slušam, gledam reakcije, stanje, atmosferu nakon nedjeljnih izbora u Bosni i Hercegovini. 

Tko može ostati indiferentan tolikom razinom političkog nasilništva, ignoriranja, inverzije, ili možda prikladnije perverzije: izbor Željka Komšića za predstavnika Hrvata u Predsjedništvu BiH. 

Na prosvjed protiv Komšića u Mostaru došlo 10.000 Hrvata
Na prosvjed protiv Komšića u Mostaru došlo 10.000 Hrvata

Kad danas 2018. pred dvorištem ujedinjene Europe, ovakav politički događaj izravno opovrgava ustavne odredbe te iste države, onda ne možemo razmišljati racionalnim načinom i govoriti realnim pojmovima. U političkom i državno-organizacijskom smislu, riječ je o duboku nerazumijevanju Bosne i Hercegovine, njezine višestoljetne povijesti, još više one suvremene. Gdje god da je izvorište ovih zabluda, gdje god da je kuhinja ovih krivotvorina i iskrivljenih premisa, riječ je o nedopustivo niskom političkom emanatu za BiH. 

To je politika bez budućnosti za politiku samu, pa kao takva besplodna je i pogubna i za BiH. Izborom predstavnika jednog konstitutivnog naroda za predstavnika drugog konstitutivnog naroda, predstavlja tešku povijesnu inverziju i samo iščašenje povijesti. Istodobno i iščašenje budućnosti hrvatskog naroda. 

Pa i kad bi izabrani predstavnik Željko Komšić bio jedinstvena iznimka političkog svjetski nadarena profila, neprihvatljivo je to politički, društveno, psihološki. A po svemu što znamo iz političkih referenca Željka Komšića on je sve prije samo ne nadaren.

Komšić: Vjeran sam BiH, a ne Hrvatskoj, ali ja jesam Hrvat...
Komšić: Vjeran sam BiH, a ne Hrvatskoj, ali ja jesam Hrvat...

Najočitije svoju nadarenost pokazuje neposredno nakon nedjeljnog izbora ciničnom porukom: Hrvati ne bojte se ja sam i vaš zastupnik! I potom kao politički adolescentsku poruku matičnoj domovini: tužit ću Hrvatsku! Nije li ovaj cinizam i ruganje dovoljno za sleđivanje lica i duše svakog Hrvata! U uljuđenoj političkoj civilizaciji i njezinim kreatorima, bila bi to konsensualno neprihvatljiva pojava. Nažalost, suvremenim kreatorima izbornih pravila i uređenja odnosa u BiH, cjelovita i održiva BiH nije cilj. A još manje mirna, sigurna, demokratska BiH, uređena zajednica triju povijesnih konstitutivnih naroda. 

Bosna i Hercegovina nije mi strana. Ne samo da poznam hrvatski narod, mogu reći da poznam i bošnjački i srpski. Svi su oni svjesni da je ovo što se događa protunaravno. 

Znaju da nije najprije u duhu povijesnih odrednica. I ono što najbolje znam: nije u duhu hrvatskog naroda da odustaje, da ovaj svršeni čin prihvati.''

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca