Obavijesti

News

Komentari 17

Marić o mogućem angažmanu na izborima: Ne bih komentirao

Marić o mogućem angažmanu na izborima: Ne bih komentirao
1

Zdravko Marić je, upitan za trošak izbora, rekao da izbori koštaju 120 milijuna kuna, što nije bilo predviđeno u proračunu, no da će ta sredstva biti osigurana

VIDEO

Ministar financija Zdravko Marić u utorak nije želio komentirati svoj eventualni budući politički angažman na predstojećim parlamentarnim izborima, te poručio da je trenutno koncentriran na posao u Ministarstvu financija.

"Ne bih to još ništa komentirao. U ovom trenutku samo sam fokusiran na Ministarstvo financija, javne financije i gospodarstvo", odgovorio je Marić na pitanje novinara hoće li se politički angažirati, jer mu je navodno HDZ ponudio da bude nositelj liste u nekoj izbornoj jedinici.

Uoči predstavljanja istraživanja o transparentnosti lokalnih proračuna u organizaciji Instituta za javne financije, Marić je, upitan za trošak izbora, rekao da izbori koštaju 120 milijuna kuna, što nije bilo predviđeno u proračunu, no da će ta sredstva biti osigurana i sigurno neće ništa doći pod znak pitanja. 

Bez obzira na izbore, Marić je uvjeren u izvršavanje proračuna za cijelu godinu i ostvarivanje ciljanog deficita.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na pitanje hoće li se ići na rebalans proračuna, odgovorio je da neće.

Na pitanje što je s regresom za javne službe, koji je isplaćen djelatnicima u zdravstvu, ali ne prosvjetarima te hoće li ga svi dobiti i kako je isplaćen s obzirom da u proračunu to nije bilo predviđeno, rekao je da će puna informacija biti poznata uskoro.

"Nije isplaćen još cijeli regres, međutim kako god bilo, točno je da isplata u ovogodišnjem proračunu nije predviđena. Međutim bilo je predviđeno da će se u razgovorima sa socijalnim partnerima o toj temi voditi računa. Kako to nije bio slučaj, pregovori su vođeni uglavnom oko sporazuma o osnovici, a po pitanju regresa konačni dogovor nije postignut", rekao je Marić.

Najavio je raspravu o tome na razini Vlade i GSV-a te se nada da će "u komunikaciji sa socijalnim partnerima doći do rješenja".

Dodao je da će Vlada voditi računa o tome da u eventualnim sudskim sporovima kojima bi mogla biti izložena, ne dođe do troška za proračun i porezne obveznike.

Sigurno ćemo voditi brigu i o tome, tako da nakon mandata ove Vlade, odnosno Ministarstva financija ne ostanu nikakvi repovi, rekao je Marić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor