Obavijesti

News

Komentari 86

Markić ide na izbore: ‘SDP i HNS s nama? Ma nema šanse’

Markić ide na izbore: ‘SDP i HNS s nama?  Ma nema šanse’
1

Inicijativa U ime obitelji - projekt domovina sad se registrirala i kao stranka. Nakon izbora će, naglašavaju, razgovarati o mogućim političkim partnerima

VIDEO

Iako su lani oštro odbijali ideju da Željka Markić želi postati zastupnica, inicijativa U ime obitelji sad je registrirala stranku i bore za ulazak u Sabor. Lani su to bila podmetanja, danas žarka želja.

- Inicijativa U ime obitelji će na parlamentarnim izborima predstaviti kandidate koji će se u Saboru zalagati za sve ono za što se već zalažemo u civilnom društvu - promjenu nepravednog izbornog sustava, jačanje obitelji, depolitizaciju državnog odvjetništva, a time i borbu protiv korupcije i nepotizma koji koče hrvatsko gospodarstvo. Na taj način želimo pridonijeti demokratizaciji našeg društva - rekao je u četvrtak predsjednik stranke Krešimir Planinić.

Članica predsjedništva novoosnovane stranke Željka Markić istaknula je kako njihova stranka nema logistiku i novac kojim raspolažu ostale političke stranke, ali smatra da ima biračko tijelo željno promjena koje su oni spremni provesti.

- Pozivamo sve građane koji se prepoznaju u projektu Domovina da se priključe, pridonesu svojim znanjima, aktivnošću da nas podrže kako bi na ovim parlamentarnim izborima došlo do stvarnih promjena u Saboru.

Za poticanje birača da izađu na izbore i glasuju koristit ćemo naše mreže u cijeloj Hrvatskoj - rekla je Željka Markić dodajući kako je njihov cilj ulaska u Sabor realno ostvariv jer u Hrvatskoj s dijasporom imamo 11 izbornih jedinica.

- Raspon ljudi koji trebaju dati svoj glas za jednog kandidata je od 12.000 do 15.000 - kaže Markić. Neće ići u predizbornu koaliciju.

- Nakon izbora je moguća suradnja s onima koji dijele vrijednosti koje mi zastupamo i ciljeve koje želimo ostvariti. Moći ćemo surađivati s onima koji traže jačanje i zaštitu braka i obitelji, promjenu nepravednog izbornog sustava i depolitizaciju Državnog odvjetništva te sprečavanje i kažnjavanje korupcije i nepotizma. Što se tiče SDP-a i HNS-a, za postizbornu suradnju nema šanse.

Oni ne mogu u izbornoj noći postati sposobni, demokratski i antitotalitarni - ustvrdio je Planinić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci
NOVI USPJEH HRVATSKIH LIJEČNIKA

Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci

Pacijentica je preživjela već puno operacija i rekla da više nikad u životu ne želi otići ni na jednu. Bila je presretna što sad nije morala - otkrila nam je dr. Bolanča Čulo