Obavijesti

News

Komentari 16

Marko je očajnički tražio zrak, opečenoj Nadi nije bilo spasa...

Marko je očajnički tražio zrak, opečenoj Nadi nije bilo spasa...
7

U požaru u naselju Središće je poginula Nada M. a njen suprug je u teškom stanju prebačen u KBC Zagreb. Uzrok požara je kvar na električnim instalacijama

VIDEO

U požaru stana na na trećem katu peterokatnice u Ulici Vojina Bakića 4 u novozagrebačkom naselju Središće, poginula je Nada M. (71), a njezinog 78-godišnjeg supruga Marka vatrogasci su spasili u posljednji trenutak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Požar u Zagrebu: Jedan čovjek je poginuo, drugi je ozlijeđen Više na http://bit.ly/2E6yBVW Reporter: Luka Negovetić

Posted by 24sata on 6. veljače 2018

Susjedi su usred noći začuli umirovljenikove očajničke vapaje upomoć. Zagrebački vatrogasci su dojavu o stubištu prepunom dima dobili u srijedu u 00.58 sati, a samo šest minuta kasnije već su bili na poprištu buktinje. 

Nesretnoj Nadi M. nakon njihova dolaska više nije bilo spasa jer je bila posve opečena, a njezin suprug Marko M. je, prema tvrdnjama svjedoka, preživio samo zato što je očajnički gurao glavu kroz prozor kroz koji je istodobno sukljao dim. On je u teškom stanju prevezen u KBC Zagreb, piše Jutarnji list.

Gašenje opožarenog stana i spašavanje stanara vatrogascima je bilo komplicirano jer svojim vatrogasnim vozilom nisu mogli pristupiti dvorišnoj strani zgrade zbog gusto parkiranih automobila. Marku M. postavili su zračni jastuk u slučaju da odluči skočiti.

Susjedi stradalog para kažu da ih nisu dobro poznavali, no kad su ih viđali, uvijek bi to bilo u paru jer se nisu odvajali jedno od drugog i djelovali su im vrlo zaljubljeno.

Požar u stanu: Poginula žena, vatrogasci jedva prišli zgradi
Požar u stanu: Poginula žena, vatrogasci jedva prišli zgradi

Na zadnjem katu zgrade stanuje i naš poznati estradni par Danijela Martinović i Petar Grašo.

- Joj, bilo je kao na filmu - rekla je Danijela Martinović za Jutarnji list. Susjed koji stanuje na istom katu rekao nam je da je suprug stradale vikao kroz prozor: “Zovite Hitnu, zovite vatrogasce!” .

Očevidom je utvrđeno da je uzrok požara kvar na električnim instalacijama.

Požari u stanovima u Prečkom i Zaprešiću

U utorak navečer gorjelo je u Prečkom. Vatra je buknula u stanu na drugom katu na adresi Ivana Matetića 18. Požar je izbio na balkonu, a utvrđeno je da je otvoreni plamen zapalio tkaninu. Vatra se brzo proširila na unutrašnjost stana čija je vlasnica žena (51). U stanu su bili podstanari, suprug (38) kojem je pomoć pružena u bolnici Sestre Milosrdnice, žena (35) kojoj je pomoć pružena na mjestu te sin mlađi od deset godina. Dječak je zbog udisanja dima završio u bolnici u Klaićevoj. Pomoć u bolnici Sestre Milosrdnice je pružena i susjedu (40). Srećom, nitko nije teže ozlijeđen. 

U Zaprešiću je u utorak oko 22 sata izbio požar u stanu u Ulici Pavla Lončara 6. Po pozivu je brzo stiglo pet vatrogasaca koji su utvrdili da je požarom zahvaćen cijeli stan. Požar je ugašen oko ponoći. Materijalna šteta je velika. Očevid je pokazao da je požar uzrokovao tehnički kvar na instalacijama. Vlasnica stana je žena (62) koja se nadisala dima i pomoć joj je pružena na mjestu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca