Obavijesti

News

Komentari 34

Martina gazi sve pred sobom: Iza operacije opet juri quadom

Martina gazi sve pred sobom: Iza operacije opet juri quadom
4

Borbena djevojka iz okolice Samobora jedna je od najboljih vozačica quada u Hrvatskoj i višestruka državna prvakinja. Treninge je kratko prekinula zbog bolesti

VIDEO

Mama, tata, hoću li moći opet voziti, upitala je Martina Brdarić (17) čim se probudila nakon operacije u travnju.

Zbog bolova nije se mogla pomicati, no misli su bile drugdje, na blatnoj motorističkoj stazi. Borbena djevojka iz okolice Samobora jedna je od najboljih vozačica quada u Hrvatskoj i višestruka državna prvakinja u juniorskoj kategoriji. 

Godinu dana se rušila, imala glavobolje, brzo se umarala, osjećala slabost u nogama - kaže majka 

O njoj smo pisali prije dvije godine. Nije bilo dječaka koji ju je mogao sustići, iako bi se tjelesnom građom, kako kaže majka Branka (46), bolje uklopila na satu baleta. Treninge je nakratko morala prekinuti zbog urođene Chiari malformacije. Mali mozak smješten je niže nego obično pa njegovi dijelovi ulaze u kralježničku moždinu i pritišću je. Poremećena je cirkulacija likvora zbog čega je Martina padala u nesvijest.

- Znali su me zvati iz škole: Hitno dođite po Martinu. Godinu dana se rušila, imala glavobolje, brzo se umarala, osjećala slabost u nogama - kaže majka. Roditelji su joj morali bar na neko vrijeme zabraniti omiljeni quad.

Vozim sa srcem i nikad se nisam bojala riskirati. Željela sam dokazati da sam to ona stara ja - kaže djevojka 

- Zatvorila se u sobu, pala u depresiju, nije razgovarala s nama - prisjeća se otac Miro (40). Oči su joj zasjale nakon mjesec dana kad se vratila svojoj ljubavi.

- Odustati ne dolazi u obzir! Quad je moj život - objašnjava nasmijano Martina. Bilo je teško vratiti brzinu koju je postizala jer je izgubila kondiciju, ali sati u teretani dali su rezultate. Sad je hrabrija i borbenija.

- Vozim sa srcem i nikad se nisam bojala riskirati. Željela sam dokazati da sam to ona stara ja - kaže djevojka. I nije trebalo dugo da to ostvari. Na prvenstvu Hrvatske u srpnju bila je treća, i to u jačoj kategoriji.

Motorom od 250 kubika stala je uz rame onima od 450 kubika. Prešišala su je dva dječaka, a jedan od njih je mlađi brat Ivan, vječiti suparnik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature