Obavijesti

News

Komentari 103

Martinčević: Čačić program nove stranke piše u zatvoru

Martinčević: Čačić program nove stranke piše u zatvoru
3

Mi ime stranke imamo, ali ne mogu ga reći jer će ga već sutra u HNS-u ići registrirati. Oni su uostalom već registrirali dva imena stranaka kako bi nas spriječili u naumima

VIDEO

Radimir Čačić će se politički aktivirati kada izađe iz zatvora. Da, to će biti kroz novu nacionalnu stranku koju ćemo osnovati. Ona još nije osnovana, ali se program, gospodarski program piše. Većinu tog programa piše Radimir Čačić u kaznionici u Puli, a ostatak mnogi ljudi s gospodarskim iskustvom - ispričala je gostujući u emisiji Veto na Jabuci TV Natalija Martinčević, nezavisna saborska zastupnica bliska Radimiru Čačiću koja je zbog branjenja njega prošli tjedan i izbačena iz HNS-a.

Martinčević je u emisiji Veto rekla kako će stranka imati najveće uporište u sjeverozapadnoj regiji, a da se o koalicijama još ne razmišlja.

- Mi ime stranke imamo, ali ne mogu ga reći jer će ga već sutra u HNS-u ići registrirati. Oni su uostalom već registrirali dva imena stranaka kako bi spriječili nas u nekim naumima, što dovoljno govori o njihovom strahu. Ono što mogu reći jest da stranka neće imati skraćenicu HNS - rekla je Martinčević koja je stranku predstavila kao isključivo gospodarsku stranku bez ideologija.

- Jasno će se prezentirati projekti, mjere, ciljevi i rokovi što nitko u političkom životu u Hrvatskoj ne radi. Da, Radimir Čačić je nerijetko postavljao rokove dok je bio potpredsjednik Vlade za neke projekte pa bi ti rokovi bili prekršeni, ali danas nitko u Vladi rokove ne postavlja, ništa nema uporište da znamo kada će nešto biti gotovo - rekla je Martinčević.

Tvrdi kako nije nemoguće da se toj stranci nakon Čačićevog izlaska iz zatvora pridruže i neki istaknuti HNS-ovci koji su danas na pozicijama župana ili gradonačelnika u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

- Mislim da je to moguće, ali neka se sami izjasne kada dođe vrijeme - rekla je Martinčević koja osim mjesta saborske zastupnice obnaša i funkciju dogradonačelnice Varaždina.

No, gradonačelnik Habuš, kako je voditelju Sanjinu Španoviću neslužbeno potvrđeno prije emisije Veto, joj je oduzeo sve ovlasti dogradonačelnice. Dakle, Martinčević bi mogla u Varaždinu isključivo dolaziti na posao i ništa ne raditi.

- Svjesna sam te situacije, ali to je politički revanšizam jer sam stala uz Radimira Čačića. Ja sam odlučna u tome da nastavim raditi u Gradu Varaždinu jer sam dobila povjerenje građana i to je moja obveza prema njima. Ne znam kako je to gradonačelnik zamislio, ali ako neću kroz nekoliko mjeseci imati išta raditi u Gradu potražit ću pravnu zaštitu. Planiram pokrenuti upravni spor jer smatram da je ova odluka nelegitimna - rekla je Martinčević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina