Obavijesti

News

Komentari 350

Masakr u školi: Glumio sam da sam mrtav i čekao da me ubiju

Masakr u školi: Glumio sam da sam mrtav i čekao da me ubiju
9

U napadu na školu za djecu vojnika, talibani su ubili 141 čovjeka, od čega 132 djece, dok je ozlijeđen 121 učenik. Kazali su da su htjeli da osjete 'istu bol'

VIDEO

Talibani koji su upali u pakistansku školu i poubijali 132 djece, natjerali su učenike da gledaju kako im živu spaljuju učiteljicu. 

Devet talibana počinilo je u školi u gradu Pešavaru najgori masakr u povijesti te zemlje.

- Doslovno su učiteljicu polili benzinom, zapalili ju i natjerali djecu da gledaju, kazao je svjedok za NBC. Navodno je učiteljica bila supruga vojnika koji je u pokolju izgubio i sina. 

Jedan se bombaš samoubojica raznio u učionici u kojoj je bilo 60 djece. Neka od tijela bila su toliko unakažena da su ih zabunom dali pogrešnim obiteljima.

Do noći je broj ubijenih narastao na 141, od čega 132 djece, dok je ozlijeđen 121 učenik.

'Osjetio sam kako mi meci lete pokraj glave'

Irfan Shah (10) uspio je pobjeći iz škole, no svjedočio je hladnokrvnom smaknuću svoje dvojice prijatelja. Ispričao je da je oko 10.30 sati začuo pucnjeve izvan učionice. 

- Učiteljica je rekla da je vjerojatno riječ o vježbi i da se ne brinemo. No onda su se pucnjevi približili. Začuli smo plač. Jedan je prijatelj otvorio prozor. Počeo je plakati ugledavši nekoliko naših prijatelja mrtvih na podu. Svi su počeli paničariti. Dvojica kolega u panici su pobjegla iz učionice. Ubili su ih pred nama, ispričao je dječak. Učiteljica ih je, kaže, poslala da izađu na stražnji izlaz. 

- Vrata su 200-tinjak metara od naše učionice. Uhvatio sam prijatelja Daniyala za ruku te smo plačući počeli trčati. Osjetio sam metke kako mi prolaze kraj glave. Bilo je užasno. U roku minute domogli smo se vrata. Kad smo izašli na ulicu, još smo glasnije počeli plakati. Čula nas je gospođa iz obližnje kuće te nas primila unutra. Dala nam je vode i utješila nas. Otišli smo zatim do našeg kombija koji je uvijek parkiran blizu škole. Vozač je kazao da su naši ubijeni prijatelji mučenici i da će otići u dženet, ispričao je dječak.

'Neka osjete istu bol kao što smo osjetili i mi'

U međuvremenu se oglasio i Pokret pakistanskih talibana (TTP) koji su kazali da je napad bio osveta za operaciju 'Zarb-e-Azb' pokrenutu u lipnju protiv njih i njihovih saveznika bliskih Al Kaidi u Sjevernom Vaziristanu.

- Školu za djecu vojnika smo napali jer vlada napada naše obitelji i žene. Htjeli smo da osjete tu bol, kazao je glasnogovornik TTP-a Muhammad Umar Khorasani.

Napadače su ubili specijalci nakon čak devet sati uzajamne paljbe. Navodno su napadači nosili pakistanske vojne uniforme, pa su uspjeli zaobići osiguranje. 

Propucan u obje noge glumio je da je mrtav i preživio

Shahrukh Khan (15) ispričao je kako se sakrio ispod klupe i glumio da je mrtav. Upucali su ga u obje noge te si je gurnuo kravatu u usta kako ne bi vrištao od boli i straha. Jedan od napadača kazao je drugome da se mnoga djeca kriju pod klupama i da ih ode ubiti.

- Vidio sam par crnih čizama kako mi se približavaju. Muškarac je tražio preživjele te je pucao u tijela. Ležao sam mirno koliko sam mogao, zatvorenih očiju, čekajući da me opet upuca. Tresao sam se. Nikad neću zaboraviti te crne čizme, osjećao sam kao da mi se smrt približava, ispričao je. U konačnici je otpuzao do susjedne učionice gdje je vidio zapaljeno tijelo školske službenice.

- Sjedila je na stolici, krv je kapala s nje dok je gorjela. Svuda oko mene ležali su moji mrtvi prijatelji, kazao je dječak. U konačnici je otpuzao iza vrata i onesvijestio se, javlja Daily Mail. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 350
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa