Obavijesti

News

Komentari 96

'Mašemo zastavama jer su nas provocirali, gađaju krivu metu'

'Mašemo zastavama jer su nas provocirali, gađaju krivu metu'
8

Zamislite, moramo odgovarati na pitanje zašto mašemo hrvatskim zastavama. Zato. Što te briga. Zato što možemo i hoćemo, rekao je Milanović SDP-ovim volonterima

VIDEO

Pozivam HDZ-ove birače da još jednom razmisle, da ne glasaju automatski i da shvate, kako god bedasto zvučalo, da je glas za HDZ glas za Tomislava Karamarka. I oni zaslužuju bolje kao hrvatski građani jer to naprosto ne valja i tome treba stati na put, izjavio je šef SDP-a Zoran Milanović u obraćanju volonterima ispred sjedišta stranke na Iblerovom trgu u Zagrebu. 

Poručio je da će nedjeljni izbori biti teški, tvrdi i žestoki. HDZ, kaže, ide linijom grubih podjela ''što im se vraća kao bumerang u glavu''.

- Mislili su vas zaplašiti, preplašiti hrvatske ljude, vas se nema tko nizašto bojati, ni nas također, osim muljatora, kriminalaca, ljudi koji misle da su iznad zakona te onih koji idu okolo u rodno selo oca ministra Lalovca koje nije u Hrvatskoj nego u susjednoj državi pa gledaju od kuda su mu geni i koja su mu krvna zrnca. U takvoj emisiji gostuje predsjednik HDZ-a koji se nije usudio kandidirati ovdje u Zagrebu, a govori kajkavski kao i ja. Nije se usudio izaći na javnu debatu, ne na sučeljavanje niti na tučnjavu, koji se skriva od javnosti, koji je u mišjoj rupi - poručio je Milanović. 

''Zašto mašemo hrvatskim zastavama? Zato''

Kazao je kako su SDP-ovci tijekom kampanje bili uglavnom među ljudima, od Trga bana Jelačića do Prokurativa u Splitu. 

- HDZ se zatvorio u sebe i danas će imati ono što smo mi imali prije više od mjesec dana - kazao je. Osvrnuo se na prozivke na račun SDP-a što su na skupu u Zagrebu mahali hrvatskim  zastavama. 

- Zamislite, moramo odgovarati na pitanje zašto mašemo hrvatskim zastavama. Zato. Što te briga. Zato što možemo i hoćemo, zato što su nas provocirali i zato što gađaju krivu metu. Zato što Hrvatska ima pravo na bolje - poručio je Milanović.

''Ako ovdje stanemo s reformama, neće biti dosta''

Poručio je da će Hrvatska rasti i već sada raste što je, kaže, potvrdila i inače kritična Europska komisija.  

- Sve ide u dobrom pravcu, ne dopustimo povratak na kaos jer ovo što se sprema je prijetnja, kaos i nekompetentnost - rekao je šef SDP-a. Pred volonterima je ustvrdio da su njihove ruke čiste te da su uvijek i bile te kazao da su radili srcem, ali i glavom. 

- Tražimo šansu za Hrvatsku. 9. 11. otvaramo vrata svima onima koji žele raditi s nama i nastaviti reforme koje smo počeli i čiji rezultati se vide golim okom s Mjeseca, ali nije dosta ako ovdje stanemo, nismo napravili dovoljno - poručio je Milanović. 

- Glas za HDZ je glas za one koji se ne žele sučeliti s narodom i ne žele razgovarati s narodom. Ne vide problem u tome, da li to rade zbog hrvatske budućnosti ili straha od vlastite prošlosti. Nema povratka na staro, to ne smijemo dopustiti, idemo do kraja - rekao je Milanović. 

Lalovac: Hrvatska ne može još jednom istrpiti nerad i nered

S njime u društvu bio je i ministar financija Boris Lalovac koji je kazao kako u nedjelju na izborima svi moraju imati na umu da je Hrvatska danas potpuno drugačija zemlja, ljudskija i pametnija te podsjetio da je ova Vlada 2011. preuzela zemlju u dubokoj recesiji i krizi, korupciji, neredu koji je trebalo srediti. 

- Hrvatska ne može još jednom istrpiti takav oblik korupcije, nereda, nerada, ekonomskog kaosa i gubitka radnih mjesta - zaključio je. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..