Obavijesti

News

Komentari 2

Maske opet obavezne u Austriji: 'Ovo je čisto uznemiravanje...'

Maske opet obavezne u Austriji: 'Ovo je čisto uznemiravanje...'

Moramo se pripremiti za jesen. Srećom imamo vremena za to. To dragocjeno vrijeme nismo imali u ožujku kada smo bili pod napadom i nismo znali kako reagirati, kazao nam je Ministar zdravstva...

VIDEO

Lipanj i srpanj su obećavali ležerno ljeto, međutim Austrija od petka vraća obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima. 

Također, ulazak u Austriju iz država koje su smatrane rizičnima dopušten je samo s negativnim testom na koronu. Nalaz mora izdati certificirani laboratorij i ne smije biti stariji od 24 sata.

Kancelar Sebastian Kurz je nakon povratka iz Bruxellesa okupio novinare kako bi objavio povratak obveznog nošenja maski u trgovinama, bankama te pošti. Razlog tome je rast broja novozaraženih koji se u prosjeku kreće oko 100 dnevno.

AUT, Bundesregierung, Pressekonferenz Coronavirus: Maskenpflicht - Weitere Massnahmen gegen Ausbreitung

- Nije idealno, trebamo maske. Već sam spominjao da će situacija na grafikonu izgledati kao harmonika, gore-dolje, negativno-pozitivno. Sada moramo povući neke mjere – rekao je Kurz za 24sata.

Posebno je apelirao da se ne putuje u zemlje zapadnog Balkana, Srbiju i BiH. Istaknuo je kako je situacija u tim zemljama loša te da se konstantno bilježe novi slučajevi koji su u Austriju uvezeni s Balkana, a Hrvatsku nije spomenuo. Zahvalio se religijskim društvima koja su bila spremna na suradnju pa će se tako ovisno o razvoju situacije odgađati mise i zatvarati crkve. Upravo religijske ustanove Kurz vidi kao rizična mjesta u širenju korona virusa.

- Bilo bi nerazumno ljude držati u lock downu, ali i suludo ne reagirati na rast statistika. Virus ne ide na godišnji odmor, to smo već zaključili – rekao je Kurz.

Ministar zdravstva Rudolf Anschober je rekao da je to zasigurno najveća pandemija u zadnjih 100 godina. Najavio je kako će tim stručnjaka za COVID-19 o kulturnim događanjima raspravljati tek u kolovozu, a regije će se otvarati prema epidemiološkoj situaciji.

Coronavirus disease (COVID-19) outbreak in Linz

- Moramo se pripremiti za jesen. Srećom imamo vremena za to. To dragocjeno vrijeme nismo imali u ožujku kada smo bili pod napadom i nismo znali kako reagirati – izjavio je Rudolf Anschober za 24 sata.

Ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer kazao je kako je policija izdala 260 kazni za ljude koji su uhvaćeni kako krše karantenu. Inače, kršenje samoizolacije iznosi 1450 eura, a ukoliko je prekrši osoba pozitivna na virus, odgovarat će kazneno pred sudom.

Corona crisis: Hungary opens borders to Austria

SPÖ je pozdravio ponovno proširenje mjera za nošenjem maski, ali je kritizirao nedostatak općih pravila od strane Savezne vlade. FPÖ je istaknuo kako maska "stvarno nema učinka", već je "čisto uznemiravanje, s kojim se čovjek pretvara da vrši neku vrstu aktivnosti za javnost, ali prije svega plaši sve oko sebe".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu