News

Komentari 2

Maskirani i naoružani pljačkali, a bili na zatvorskom dopustu...

AKCIJA U BIH: Policija je uhitila 13 ljudi dok se jedan čovjek nalazi u Hrvatskoj. Terete ih za razbojništva, teške krađe, neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga

Na području Federacije BiH je u tijeku opsežna akcija Federalne uprave policije (FUP) pod nazivom Orka, u kojoj je već uhićeno 13 ljudi, dok se jedan čovjek nalazi u Hrvatskoj.

Akcija je usmjerena protiv kriminalne skupine od 14 članova, koji se dovode u vezi s kaznenim djelima organizirani kriminal, razbojništva, teške krađe, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Svi su već ranije poznati pravosudnim institucijama.

Kako saznaje Dnevni Avaz, pojedini se već nalaze na izdržavanju zatvorske kazne, ali su ova kaznena djela radili u vrijeme dopusta. Skupina se dovodi u vezu s napadima na benzinske crpke, tržne centre, transporte novca, bankomate unazad četiri godine.

Oni su, prema prvim procjenama i dokumentiranim slučajevima, stekli blizu milijun maraka dok su fizičkim i pravnim osobama napravili višemilijunsku štetu, potvrđeno je iz FUP-a.

Tijekom pljačkanja kriminalci su bili maskirani i naoružani dugim cijevima, pištoljima i koristili su alat. 

Najčitaniji članci