News

Komentari 45

Pokolj u brazilskoj školi: Dvoje tinejdžera smaknulo je 9 ljudi

Pokolj u brazilskoj školi: Dvoje tinejdžera smaknulo je 9 ljudi

Prema zasad dostupnim informacijama, dvoje tinejdžera oko 9.30 ujutro po lokalnom vremenu ušlo je u državnu školu u mjestu Suzanu otvorilo vatru na učenike. Nakon pucnjave, napadači su počinili samoubojstvo.

U pucnjavi u školi u blizini brazilskog grada Sao Paula ubijena je najmanje pet učenika, jedan djelatnik škole i slučajni prolaznik, a nekoliko je ranjeno, javlja BBC

Prema zasad dostupnim informacijama, dvoje tinejdžera oko 9.30 jutro po lokalnom vremenu ušlo je u državnu školu u mjestu Suzanu otvorilo vatru na učenike. Nakon pucnjave, napadači su počinili samoubojstvo. Iako su oružana razbojstva i prilično uobičajena pojava u Brazilu, ovakva masovna krvoprolića u školama nisu. Policija još nije objavila identitete žrtava i napadača, a nisu poznati ni motivi zločina. 

- Za vrijeme odmora ostala sam u svojem razredu. Čula sam zvukove, prvo sam pomislila da je bomba. Kad sam shvatila da je riječ o pucnjevima, ostala sam u razredu. Izašla sam tek kada je stigla policija, ispričala je učiteljica Sandra Perez za lokalni medij O Estado de S.Paulo.

- Guverner Sao Paula João Doria na Twitteru je napisao da su žrtve brutalno ubijene. 

- Kad sam stigao u školu... Tamo je bio kaos. Učitelji, ostalo osoblje, svi su trčali - izjavio je Juliano Simões de Santana, koji živi u blizini za novine Folha de S.Paulo. 

Najčitaniji članci