Obavijesti

News

Komentari 63

Matić: SDP-u treba 6 mjeseci intenzivnog teambuildinga...

Matić: SDP-u treba 6 mjeseci intenzivnog teambuildinga...
5

Matić je potvrdio svoj dolazak na teambuilding, ali i najavio da će na Predsjedništvu predložiti da se druženje odgodi s obzirom na informacije da veliki broj zastupnika ne može doći

VIDEO

DP-u treba šest mjeseci intenzivnog teambuildinga, ocijenio je u petak uoči sjednice Predsjedništva stranke njegov član i saborski zastupnik Predrag Matić.

SDP bi idući petak i subotu u Ogulinu trebao održati svojevrsni teambuliding, odnosno sastanak članova proširenog Predsjedništva stranke i saborskog Kluba zastupnika. Matić je potvrdio svoj dolazak, ali i najavio da će na Predsjedništvu predložiti da se druženje odgodi s obzirom na informacije da veliki broj zastupnika zbog odlaska na skijanje i različitih obveza ne može doći.

Osim aktualne političke situacije, Predsjedništvo bi na sjednici trebalo raspravljati i o svome rejtingu koji je u prosincu iznosio 18,9 posto, što je najniži rejting u zadnje tri godine.

'Nije tako alarmantno'

Predsjednik Glavnog odbora Erik Fabijanić uoči sjednice je kazao kako smatra da to nije toliko alarmantno koliko se želi prikazati u medijima te smatra da će "stvari biti puno bolje" kada završe unutarstranački izbori i izrada novog statuta i programa stranke.

"Nije to toliko alarmantno kao što se želi prikazati, no to ne znači da se ne trebamo zamisliti nad onim što se zbiva", rekao je.

Upitan o odgovornosti vodstva stranke za takav rejting, pa tako i predsjednika SDP-a Davora Bernardića, kazao je kako su odgovorni svi, ovisno o razini odlučivanja.

Novinari su Fabijanića pitali i kako gleda na kritičke istupe SDP-ovog saborskog zastupnika Miranda Mrsića na račun čelnika SDP-a, a on kaže kako se Glavni odbor o tome itekako očitovao. "A druga je stvar koliko se želi dati težina određenim, po meni, ne baš relevantnim izvorima informacija", dodao je.

Ponovio je da je očekivao stagnaciju rejtinga s obzirom na unutarstranačke izbore i pisanje novog programa. "I postoji živa polemika u medijima koja sigurno, ovisno se o tome  kako se komunicira, ne pridonosi rejtingu, pa na primjer ni takvi istupi kao Miranda Mrsića. Kad završi ustroj i izrada programa vidjet će se da će stvari biti puno bolje ", ocijenio je.

Na Predsjedništvu bi se trebalo raspravljati, neslužbene su informacije, i o situaciji u stranačkim organizacijama u Vukovaru te Splitu, kao i o predstojećoj Konvenciji stranke koja bi trebala biti krajem mjeseca ili početkom veljače.

U Vukovaru je za predsjednika gradske organizacije izabran Željko Sabo koji ima pravomoćnu presudu za pokušaj političkog podmićivanja, a čelnik splitske gradske organizacije Goran Kotur suočen je s optužbama za nasilje prema stranačkoj kolegici.

Pobjegli na godišnji da ne moraju na teambuilding?

Stranački team building u Ogulinu, koji će se održati 12. i 13. siječnja, trebao je biti još jedna u nizu šansi da se SDP-ovci izmire i pokušaju otvoreno razgovarati o problemima, no već se počelo spekulirati da se tamo Bernardiću sprema oštra paljba te možda i odlazak nekoliko SDP-ovaca iz Kluba zastupnika.

S druge strane, neki sugovornici za Jutarnji list kazali su da je Bernardić zapravo namjerno druženje organizirao u tjednu kada je velika većina onih koji bi mogli kritički progovoriti na skijanju ili na putu, pa mu se tako, prema našim informacijama, neće odazvati 15-ak visokopozicioniranih članova stranke.

Na team buildingu tako neće biti Orsata Miljenića, Mihaela Zmajlovića i Siniše Hajdaša Dončića koji su na skijanju, a skijaju i Ranko Ostojić, Joško Klisović te Siniša Varga. Na godišnjem odmoru u Milanu je pak Milanka Opačić, na skijanje je otišla i Ana Komparić Devčić, a zbog obaveza prvog dana u Ogulinu neće biti ni Mirando Mrsić, dok se Bojan Glavašević ispričao obiteljskim obvezama. I Peđa Grbin je navodno na putu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...