Obavijesti

News

Komentari 1

Matija Kovačević novi je član Uprave Hrvatskog Telekoma

Matija Kovačević novi je član Uprave Hrvatskog Telekoma

Kovačević ima više od 20 godina iskustva u području kontrolinga, strategije i transformacije koje je stekao prvenstveno u telekomunikacijskoj industriji.

VIDEO

Hrvatski Telekom od početka kolovoza imat će novog člana Uprave za financije jer je Daniel Daub dao ostavku i karijeru nastavlja u Deutsche Telekomu, gdje preuzima funkciju višeg potpredsjednika za financije u DT Europe. Na njegovo mjesto dolazi Matija Kovačević koji je imenovan članom Uprave i glavnim direktorom za financije. Na tu funkciju dolazi s pozicije direktora Sektora za kontroling, transformaciju i odnose s investitorima u HT-u.

Ima više od 20 godina profesionalnog iskustva u području kontrolinga, strategije i transformacije koje je stekao prvenstveno u telekomunikacijskoj industriji. Hrvatskom Telekomu pridružio se 2003. godine i od tada je obnašao više rukovoditeljskih funkcija unutar područja financija HT-a, uključujući i onu člana Uprave i glavnog direktora za financije Iskona. Od 2010. godine nastavlja karijeru u Deutsche Telekomu u kojem je obnašao više menadžerskih funkcija u Njemačkoj i Grčkoj. Između ostalog, bio je nadležan za financijski i poslovni steering u društvima kćerima Deutsche Telekoma u Grčkoj, Rumunjskoj, Albaniji i Bugarskoj, te je vodio brojne projekate transformacije i promjene operativnih modela u Grčkoj, kao i kontroling središnjeg ureda za Europu u Deutsche Telekomu.

Kostas Nebis, predsjednik Uprave HT-a ovim povodom izjavio je:

„S velikim zadovoljstvom pozdravljam Matijino imenovanje u Upravu, posebice jer se radi o menadžeru koji je svoju profesionalnu karijeru započeo upravo u Hrvatskom Telekomu i stjecao rukovoditeljsko iskustvo na ključnim strateškim projektima i menadžerskim pozicijama u Deutsche Telekom Grupi. Njegovo znanje i stručnost u financijama, odlično poznavanje telekomunikacijske industrije, a prvenstveno postignuća u provedbi pozitivnih promjena od velikog su značaja za našu kompaniju te se radujem što će zajedno s CFO timom provoditi našu strategiju i omogućiti da isporučimo našu viziju održivog i profitabilnog rasta.

Ujedno zahvaljujem Danielu na njegovom doprinosu poslovnoj transformaciji naše kompanije i poboljšanju operativne učinkovitosti, i to ne samo u području financija već i u drugim ključnim tržišnim i korisnički orijentiranim segmentima, a što je bilo bitnim dijelom HT-ovog uspjeha, te mu želim puno uspjeha i na njegovoj novoj i zasluženoj funkciji u Deutsche Telekom Europe.“

Daniel Daub došao je u Hrvatski Telekom 2017. godine iz središnjice Deutsche Telekoma gdje je obnašao funkciju potpredsjednika za kontroling Grupe. Prije toga, obnašao je različite više rukovoditeljske funkcije u Deutsche Telekom Grupi, stekavši opsežno međunarodno iskustvo radeći na raznim tržišta; u Njemačkoj, Austriji, Sjedinjenim Američkim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu i konačno u Hrvatskoj.

Od 1. kolovoza 2022. godine, Upravu Hrvatskog Telekoma činit će Kostas Nebis, predsjednik, Nataša Rapaić, nadležna za segment privatnih korisnika, Boris Drilo, nadležan za tehničke i informacijske funkcije, Ivan Bartulović, nadležan za ljudske resurse, i Matija Kovačević, nadležan za financije.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso, parkirali u hangare vojarne. Kreće svečani program
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso, parkirali u hangare vojarne. Kreće svečani program

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa