Obavijesti

News

Komentari 46

Matija Posavec iz HNS-a tvrdi: "Narodne koalicije više nema"

Matija Posavec iz HNS-a tvrdi: "Narodne koalicije više nema"
1

Mi ćemo imati vlastite klubove zastupnika i funkcionirati po vlastitim programima, kazao je Posavec za N1 televiziju. Kaže da apsolutno ne razmatraju suradnju s HDZ-om

VIDEO

Matija Posavec iz HNS-a kazao je za N1 da njegovoj stranci mandati u Saboru znače itekako puno, jer su izbori potvrdili da se radi o stranci centra s podrškom od 7 do 8 posto, a ne jedan i pol, kako se ranije navodilo. Smatra da su ostvarili uspjeh, jer su osvojili više glasova nego na prošlim izborima i obećao da će HNS biti jaka i konstruktivna oporba. Njihovi zastupnici, navodi, neće sudjelovati u kreiranju vlade. 

- Pregovori idu dobro, svi su sretni i zadovoljni i pitanje je dana kada će se formirati vlada HDZ-a i Mosta - kazao je, dodajući da se nada da će to biti što prije.

Apsolutno ne razmatraju suradnju s HDZ-om, kako prije, tako ni nakon promjene predsjednika.

- Promjena je korisna za Hrvatsku. Kao što smo vidjeli u kampanji, makli smo se od ideoloških sukoba i raspravljali smo o programima... To je dobar put vraćanja vjere u politike i Andrej Plenković je tome dao doprinost, ali to je samo promjena na vrhu - kazao je, dodajući da to neće dovesti do pregovora s HDZ-om i "pretrčavanja" u njihov tabor.

- Mi smo bili lojalni partner i vodili politiku u interesu građana... Ovih devet mandata će biti jedinstveno, složno i čvsto - kazao je, dodajući da se nada stabilnoj vladi, ne samo zbog povlačenja novca iz europskih fondova, već i stabilizacije gospodarstva.

Upitan je postoji li još uvijek Narodna koalicija.

- Ne. Narodna koalicija je postojala u kampanji za prijevremene... Mi ćemo imati vlastite klubove zastupnika i funkcionirati po vlastitim programima - kazao je Posavec.

Komentirao je i potrese u HSS-u te drugim strankama. 

- Kao političar s malo godina, žalostan sam ne samo zbog HSS-a već i Živog zida. Vodstva stranaka moraju biti odgovorna prema strankama i narodu. Kada iznosite prljavi veš, dovodi se u pitanje povjerenje građana - kazao je.

- Držite to u vlastita četiri zida, u svojoj kući - poručio je, dodajući da se stranke ne bi smjele toliko baviti sobom, već promocijom programa na temelju kojih su zaslužili povjerenje građana

Na pitanje kako je Milanović vodio SDP i koaliciju, odgovara:

- Bio je dobar premijer, imao je svoje stavove koje je zastupao i branio, no nije bio prepoznat od građana - kazao je, dodajući da bi se malo tko kladio na ovakav rezultat prije izbora.

Navodi i da nema favorita u utrci za predsjednika ili predsjednicu SDP-a, ali i da vjeruje da Anka Mrak Taritaš, ukoliko se kandidira na lokalnim izborima, može poraziti Milana Bandića, odnosno pobijediti u utrci za gradonačelnicu Zagreba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"