Obavijesti

News

Komentari 140

Matijević: Nataša me napala nožem, ona nije željela dijete

Matijević: Nataša me napala nožem, ona nije željela dijete
5

Robert Matijević je u utorak u Srbiji iznio "svoju istinu". Priznaje da su se on i Nataša svađali, ali kaže da ju nikada nije udario. Nada se da će uskoro vidjeti kćer

VIDEO

Robert Matijević, otac male Ree, u utorak je u Beogradu održao konferenciju za novinare. 

- Hvala što ste došli jer izgleda nekoga ipak zanima prava istina. Istina je samo jedna, ne postoji istina lijeva i desna nego je istina samo u sredini - rekao je Matijević prije nego što je počeo iznositi 'svoju istinu'.  Rekao je da su se Nataša i on upoznali, te da je Nataša nakon kratke i burne veze ostala trudna

'Nataša nije htjela dijete, krenula je na mene nožem'

- Kada je ostala trudna, za nju je to bio kraj života, nije htjela roditi i krenula je na mene nožem i htjela me ubosti - kaže Matijević. 

- Zakazala je i pobačaj. Dao sam joj novac za pobačaj i otišao u Zagreb jer je na mene potegnula nož.  Kad sam dobio SMS da je zakazala pobačaj poslao sam joj mail i dobio odgovor od nje kako ona nije sretna sa mnom. Na dan kada je bio zakazan pobačaj Nataša me zvala i rekla "Ha, ha imat ćemo bebu". Otišao sam u Beograd po nju. Vjenčali smo se u Zagrebu i krenuli u zajednički život. Ona tvrdi da sam je zaključavao u stan, da sam joj oduzeo putovnicu, da je bila zatočenica u Zagrebu. To nije istina. Drugi dan poslije vjenčanja je otišla u Beograd i tamo bila dva tjedna. Otišli smo i u Ljig da upoznam njezine roditelje, kasnije smo se vratili u Zagreb. U Srbiji je provela više od mjesec dana, a granicu je prešla desetak puta do rođenja Ree. To je lako dokazati jer u putovnici ima žigove - kaže Matijević. 

"Podredio sam život obitelji"

Matijević dalje tvrdi kako je podredio život obitelji. Kaže i da je Nataša u Zagreb došla sa samo nekoliko komada robe. Pokazao je kuću u kojoj su skupa živjeli i rekao da se niti jedna vrata ne mogu zaključati. 

- Osim toga i da sam je zaključavao, kako ona tvrdi, prozori su nisko i mogla je kroz njih izaći van i otići na policiju koja je samo 150 m od kuće - kaže Matijević. Dodaje da je Nataša često s njim putovala te da su 2010. pravoslavni Božić dočekali u Ljigu,. Priznaje da su se tamo malo oštrije posvađali i da je on nakon toga otišao u Beograd, a onda mu je ona poslala SMS u kojem mu je napisala da joj nedostaje, da ga voli i da mu se ispričava za neke stvari. 

"Otplaćivao sam njezine dugove"

Matijević kaže da su živjeli u Zagrebu, da su ih posjećivali njezini prijatelji.

- Nataša je išla u školu stranih jezika, i to se može provjeriti. 200-300 metara od moje kuće je centar za ljepotu, Nataša je išla tamo na masaže i sl. Bio je i razgovor da radi u tom fitnes centru, ona je to odbila. Ja sam se brinuo za sve financijski, ona je došla u Zagreb s dugovima koje sam otplaćivao - kaže Matijević. 

Kad se Rea rodila dogovorili su se da Natašina majka dođe kako bi im pomogla oko bebe.

- Išao sam po njezinu majku u Srbiju i ponašao se prema njoj kao prema vlastitoj majci. Bio je dogovor da će Natašina majka ostati desetak dana, a ona je ostala i dulje, nakon 20-ak dana sam je pitao do kad misli ostati, ona je rekla do kad je trebamo, ja sam rekao da je više ne trebamo jer smo se snašli. Radio sam od jutra do sutra da sve Natašine prohtjeve zadovoljim. Prodao sam motor jer nam je za Reu trebao novac. Jedva sam čekao da s posla dođem doma da budem s Reom i da budemo obitelj - kaže Matijević.

"Nataša se žalila da je boli nos, a onda je liječnicima rekla da sam je udario" 

Nisam bio savršen muž niti sam bio anđeo, svađali smo se, priznaje Matijević. Jedan dan su se posvađali, a drugi je dan Nataša rekla da je bila u bolnici. 

- Uvertira je bila ta da se Nataša žalila da je boli nos i da bi ga htjela operirati. Uputio sam je prijateljici, a ona je otišla na Hitnu i kasnije mi pokazala nalaz. Ostao sam šokiran. Na njemu piše da je dobila udarac od supruga u nos. Liječnik nije napisao da ona to navodi. Navodi se edem, on može nastati od svega, a nigdje na internetu ne piše da je od udarca. Ona je krhka ženica, zamislite da sam ja nju udario u nos. Imala je čelične šerafe u ustima za zube, da sam je dotaknuo na bilo koji način što bi joj se dogodilo - rekao je Matijević.

"Bolnica tek nakon tri mjeseca prijavila nasilje u obitelji"

Bolnica je dužna, kad smatra da je u pitanju nasilje u obitelji, u roku 24 sata obavijestiti policiju, oni su to napravili tek tri mjeseca poslije, kaže Matijević. 

- Zašto, ne znam, to bi trebalo pitati hrvatske institucije. Na tom nalazu bi trebao biti potpis odgovorne osobe, a njega nema na dokumentu. Dva tjedna nakon prijave u bolnici Nataša se obratila socijalnoj skrbi. Tjedan dana nakon navodnog udarca bila je na utakmici košarkaškoj na kojoj sam igrao i imam slike na kojima bi se sigurno vidjelo da je bila udarena - kaže Matijević. 

Uskoro su ga nazvali iz Centra za socijalnu skrb i razgovarali s Natašom i s njim. 

- Tek kasnije sam saznao da je Nataša u četiri mjeseca odlazila u Centar za socijalnu skrb i žalila se da ju tučem i maltretiram. U četiri mjeseca Centar me nije zvao i ništa pitao. Centar je obavijestio policiju. Policija protiv mene nije pokrenula ništa tada - kaže Matijević. Kaže, da ju je tukao u trudnoći, to bi se vidjelo na fotografijama kojih iz njezine trudnoće ima puno. 

- Bilo nam je lijepo, uživali smo, dok sam radio, Nataša je šetala Maksimirom, išli smo u Opatiju, u Austriju, ako riječi nisu dovoljne, onda postoje slike. Nisam nama omogućio ne znam kako luksuzan život, ali imali smo život kakav bi mnogi poželjeli - rekao je Matijević. 

Centar je obavio nadzor nad roditeljskom skrbi. Matijević tvrdi da je utvrđeno da je Rea zdrava i da su oboje dobri roditelji. 

"Nataša je tražila da je smjeste u sigurnu kuću"

- Došao sam jednu večer doma s ružom i kažem da mi to sami možemo riješiti. Pet-šest dana smo živjeli kao prvih pet dana naše veze, bio sam presretan. No onda se vraćam navečer kući i nalazim prazan stan, prazne ormare u kojima je bila njezina roba. Otišao sam na policiju da prijavim nestanak žene i kćeri i rekli su mi da mora proći 24 sata. Ujutro sam otišao u centar za socijalnu skrb i rekli su mi da moja žena i kćer nisu nestale nego da su u sigurnoj kući - tvrdi Matijević. 

Tvrdi kako nije istina da ju je Centar za socijalnu skrb tamo smjestio nego da je Nataša to sama tražila.

- U centru su mi rekli gdje se nalazi sigurna kuća, meni kao "nasilniku". Natašu nisam nikada na bilo koji način zlostavljao, ni psihički, ni fizički, ni seksualno, kako sad tvrdi - kaže Matijević. Kaže da je to za njega sve bio ružan san i očekivao je da će se Nataša i Rea vratiti. 

Kako od toga nije bilo ništa, tražio je od Centra za socijalnu skrb da smije vidjeti Reu. 

- Nataša to nije dozvolila. Kasnije je sud na temelju odluke Centra socijalne skrbi donio odluku da viđam Reu na mjestu koje je Nataša predložila i  to tri puta tjedno. Sud je odlučio i da s Reom budem na samo, bila je prisutna samo socijalna radnica koja je napisala da mogu Reu viđati bez Nataše. A onda su me nazvali iz Centra i rekli mi da supruga neće dovoditi Reu jer se boji da je neću vratiti, protiv nje nisu mogli  ništa napraviti - tvrdi Matijević. 

"Tjedan dana nisam znao gdje su"

Na kraju je ipak prošao prijedlog po kojem Matijević smije kćer viđati tri puta tjedno do okončanja brakorazvodne parnice, - Majka je  odlučila gdje ćemo se kći i ja viđati, a onda su me nazvali 4. veljače iz Centra i rekli mi da su moja supruga i kći nestale iz sigurne kuće. Tjedan dana nisam znao gdje su ona i kći sve dok policija nije počela kucati na vrata u Srbiji na adrese gdje bi Nataša mogla biti. Tek se tada Nataša oglasila. Lagala je da je sve obavijestila, nikoga nije obavijestila. Otela je Reu i odvela je u Srbiju. Otišla je u Beograd i podnijela zahtjev za prekid razvoda braka u Zagrebu, ali je to tražila u Srbiji. Tražila je u toj tužbi da se meni oduzme roditeljsko pravo. Nisam Reu viđao jer mi to Nataša nije dopuštala - kaže Matijević. 

"Nataša manipulira s javnošću" 

Matijević tvrdi da Nataša laže i manipulira s cijelom hrvatskom i srpskom javnošću. 

- U to se uključila i politika i cijeli srpski politički vrh. Tužno je što se moja Rea iskorištava za političke obračune unutar Srbije. Boli me što me Hrvatska nije zaštitila, što nije zaštitila moju Reu. Hrvatska je dosad šutjela iako cijeli politički vrh zna za ovu situaciju, znaju da je Nataša prešla granicu s protuzakonitom putovnicom - kaže Matijević. Ponovio je da je Nataša priznala na sudu da je ukrala njegovu osobnu i krivotvorila njegov potpis da dobije putovnicu. Tvrdi i da je oslobođen optužbi da je napravio nasilje u obitelji. Tvrdi da su sudovi  donijeli ispravne odluke na temelju dokumenata. 

"Htio sam pomoći Mitroviću, ali nisam mogao"

Na pitanje novinara da ima puno prijatelja u Srbiji i da je među njima i Željko Mitrović, Matijević se nasmijao. 

- Dok sam radio u Carini, Mitroviću su bili zaplijenili brod u Hrvatskoj. Zvao me prijatelj Mitrovića i tražio da pomognem, nažalost bilo je kasno da mu se pomognem ne zakulisno nego zakonskim radnjama - rekao je Matijević. 

Kaže i kako se nada da će Srbija ispoštovati svoje sudske odluke i vratiti mu kćer.

- Glupost je da Rea i ja nismo povezani, meni je Rea sve na svijetu, a Nataša je žena koja je u stanju udariti glavom u zid i reći da sam je ja udario - kaže Matijević.

Nataša tvrdi da ju je Matijević tukao

Podsjetimo, Robert Matijević prije nekoliko dana došao je u Srbiju po kćer kako bi je odveo u Hrvatsku. No majka Nataša i mala Rea su nestale i otada nitko ne zna gdje su. Nataša je pobjegla iz Hrvatske i vratila se u mjesto Ljig u Srbiji. Nataša je rekla da je s kćeri pobjegla u Srbiju jer ju je Robert tukao čak i dok je bila trudna. Nataša i Rea su, navodno zbog toga, jedno vrijeme boravile u sigurnoj kući. Robert tvrdi kako to nije istina te je rekao da je Nataša Reu odvela u Srbiju bez njegove dozvole. Sud u Srbiji je presudio da djevojčica mora biti vraćena ocu. 

Presudu je donio na temelju Haaške konvencije o građanskim aspektima međunarodne otmice djeteta. 

Prema njoj su određeni uvjeti po kojima treba vratiti dijete u državu iz koje je odvedeno bez suglasnosti jednog od roditelja. Matijević je došao u Srbiju po Reu no stanovnici Ljiga su se pobunili. Napravili su živi zid oko centra za socijalnu pomoć u kojem se Matijević trebao sastati s Reom. Matijević je tada ostao u policiji koja je procijenila da bi njegov odlazak u Centar za socijalnu skrb bio preveliki rizik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'
UHITILI MUŠKARCA (40)

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'

Muškarca (40) priveli su zbog izazivanja smrti iz nehaja. On je verbalno napao Milku B. (73) ispred zgrade, a potom ju i odgurnuo. Žena je potom preminula nakon što joj je pozlilo

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili
VIDEO Radić: 'DP ne može biti u većini gdje je SDSS i Možemo!. Ne bojimo se novih izbora'
TKO JE BLIŽI VEĆINI?

VIDEO Radić: 'DP ne može biti u većini gdje je SDSS i Možemo!. Ne bojimo se novih izbora'

Peđa Grbin je rekao kako je na Domovinskom pokretu odluka što i kako dalje, a da je na stolu i opcija ponavljanja izbora