News

Komentari 0

Matiji Posavcu treći mandat na čelu Međimurske županije

Matiji Posavcu treći mandat na čelu Međimurske županije

Rezultate izbora za župana te za Županijsku skupštinu predao mu je predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Milko Sambolek, naglasivši da Povjerenstvo nije zaprimilo nikakve prigovore na rezultate

Matiji Posavcu koji je u prvom je krugu lokalnih izbora ostvario najbolji rezultat od svih kandidata za župana u Hrvatskoj, a u 11 općina i gradova Međimurske županije podršku veću od 70 posto za treći mandat, u petak su u Čakovcu predani službeni rezultati izbora.

Rezultate izbora za župana te za Županijsku skupštinu predao mu je predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Milko Sambolek, naglasivši da Povjerenstvo nije zaprimilo nikakve prigovore na rezultate.

Posavec, kojemu će ovo biti treći mandat na čelu Županije, izrazio je zadovoljstvo najvećom podrškom dosad, kako za župana, tako i za Županijsku skupštinu. Na prošlim lokalnim izborima Posavec je kao kandidat za župana osvojio 59 posto, a sada 65 posto, odnosno 2604 glasova birača više, dok je podrška njegovoj listi za Županijsku skupštinu porasla s 37 na 59 posto, što je devet tisuća glasova više.

„Osobito mi je drago da je podrška za funkciju župana od 25 općina i gradova u Međimurskoj županiji u njih 19 iznad prosjeka, odnosno u 11 općina i gradova podrška za župana je veća od 70 posto”, kazao je Posavec.

Naglasio je da mu je posebno drago što je lista koju je vodio postigla najbolji rezultat ikad u Čakovcu.

„U izborima za Gradsko vijeće lista je pobjednička i osvojila je 39 posto glasova, a kandidatkinja koju podržavam borit će se u drugom krugu”, rekao je međimurski župan.

Dodao je da su respektabilni rezultati ostvareni i u mjesnim odborima te da će ukupno na području gradova i općina u Međimurskoj županiji Matija Posavec – Nezavisna lista imati 109 vijećnika.

„Od 37 vijećnika, koliko će u ovom novom sazivu imati Županijska skupština, lista koju sam predvodio će imati 23 vijećnika. To je jedna stabilna pozicija u predstavničkom tijelu”, istaknuo je Posavec kazavši da su postignuti rezultati poruka građana da su zadovoljni dosadašnjim radom.

Najčitaniji članci