Obavijesti

News

Komentari 9

Matulić: Do spajanja neće doći, ovdje se radi samo o suradnji

Matulić: Do spajanja neće doći, ovdje se radi samo o suradnji
1

Jasno i glasno protivljenje i odbijanje prijedloga ugovora o suradnji Filozofskog i KBF-a od strane studenata s Filozofskog, komentirao nam je dekan KBF- a

VIDEO

Jasno i glasno protivljenje i odbijanje prijedloga ugovora o suradnji Filozofskog i Katoličko bogoslovnog fakulteta od strane studenata s Filozofskog, komentirao nam je dekan KBF- a Tonči Matulić naglašavajući kako se ne radi o spajanju do kojeg neće ni doći. Radi se, kako kaže, samo o suradnji, a na izradi sporazuma Filozofski fakultet već radi.

- Prvo, ne radi se o nikakvoj integraciji, koja je čista glupost, nego o prijedlogu najnormalnije suradnje, uključujući i nastavnu, između dviju sastavnica Sveučilišta. Drugo, koliko mi je poznato, Filozofski fakuktet provodi redovitu proceduru u svrhu izrade prijedloga sporazuma o toj vrsti suradnje. Te su procedure veoma dobro definirane na visokoškolskim ustanovama, a one dakako uključuju i predstavnike studenata- ističe dekan Matulić.

Studenti Filozofskog smatraju da se spajanje ova dva fakulteta pokušava provesti nasilno bez da se njih išta pitalo, a samim tim premalo su informirani što bi to uopće značilo za njih. To je napad na autonomiju Filozofskog fakulteta koji ide samo na štetu njegovih studenata. Dekan Matulić smatra da se osporavanje i odbacivanje bilo kakve mogućnosti suradnje protivi svemu što visokoškolska ustanova jest i predstavlja.

- Kad je, pak, riječ o zadovoljnima i nezadovoljnima, a na što svi zajedno imamo pravo, dakle i biti zadovoljni i biti nezadovoljni, onda valja reći da definiranje načela i uvjeta za suradnju između visokoškolskih ustanova je jedna stvar, a osporavanje i odbacivanje bilo kakve mogućnosti suradnje je sasvim nešto drugo. Ovo drugo se protivi svemu što visokoškolska ustanova jest i predstavlja, dodajući tomu dakako javna visokoškolska ustanova. Treće, ako se misli na nedovoljnu informiranost studenata na Filozofskom fakuktetu, nisam pozvan o tome govoriti, ali znam da je na Filozofskom sudjelovanje studenata u fakultetskim tijelima uzorno pa mi prigovor zvuči neuvjerljivo. Četvrto, Filozofski ima pet i više tisuća studenata, pa se čini logičnim obazrivije koristiti sintagmu “studenti su protiv”. Možda neki od njih, možda vodstvo Studentskoga zbora, možda neki postotak- smatra dekan Matulić.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...