Obavijesti

News

Komentari 14

May će tražiti od EU da odgode Brexit barem do kraja lipnja

May će tražiti od EU da  odgode Brexit barem do kraja lipnja
1

27 članica EU-a navodno je spremno dopustiti Britaniji na summitu u Bruxellesu idući tjedan kraće produljenje roka u trajanju od nekoliko tjedana, ako prije toga bude usvojen Mayin sporazum s Bruxellesom.

VIDEO

Britanska premijerka Theresa May u utorak će u pismu Europskoj uniji zatražiti produljenje Brexita do kraja lipnja, s mogućnošću produljenja odgode do dvije godine, objavila je na Twitteru politička urednica BBC-a.

Do predviđenog izlaska Velike Britanije iz EU-a ostalo je tek 10 dana, no premijerkin glasnogovornik je ranije kazao da će May pisati predsjedniku Europskog vijeća Donaldu Tusku i u utorak ili srijedu zatražiti odgodu Brexita.

Bercow: Sporazum o Brexitu mora biti bitno izmijenjen
Bercow: Sporazum o Brexitu mora biti bitno izmijenjen

Međutim, urednica na BBC-u Laura Kuenssberg je nakon današnjeg sastanka britanske vlade na Twitteru napisala: "izvori u vladi tvrde da premijerka danas piše pismo Europskoj uniji u kojem će zatražiti produljenje - frustrirajuće je da će kao krajnji datum zatražiti 30.  lipnja, s odredbom o mogućnosti produljenja do dvije godine".

U svom je tvitu dodala da "prema jednom izvoru, na sastanku nije bilo sloge, a drugi izvor je bijesan jer se čini da premijerka ponovo izbjegava donijeti stvarnu odluku o opciji koju ona želi, već umjesto toga traži kratku odgodu kako bi se pronašao način da se njezinom sporazumu da nova šansa".

U slučaju neurednog Brexita radi se na zaštiti prava Hrvata
U slučaju neurednog Brexita radi se na zaštiti prava Hrvata

Dvadeset i sedam članica EU-a navodno je spremno dopustiti Britaniji na summitu u Bruxellesu idući tjedan kraće produljenje roka u trajanju od nekoliko tjedana, ako prije toga bude usvojen premijerkin sporazum s Bruxellesom.

Sporazum s Bruxellesom britanski je parlament odbacio 15. siječnja, te potom prošli utorak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.