Obavijesti

News

Komentari 0

Medicinska sestra godinama uveseljava mališane igračkama

Medicinska sestra godinama uveseljava mališane igračkama
1

Medicinska sestra Bernardica Pavlić Pračić pokrenula je akciju 'Igračkom do osmijeha' kojom od 2020. godine uveseljava najmlađe pacijente Rebra

VIDEO

Patnje djece koja dolaze na pedijatrijske odjele bolnice Rebro, Bernardicu Pavlić Pračić, medicinsku sestru velikog srca, potakle su da pokrene akciju 'Igračkom do osmijeha' zbog koje mališan s veseljem dolaze na pedijatriju, a roditelji puste suze.

- Bilo je vrijeme pandemije, a došao je Božić. Prestrašen lica mališana i njihovih roditelja potaknula su me da nešto napravim. Uredila sam im prostor i priredila poklone koje sam skupila uz pomoć prijatelja, radnih kolega i puno dobrih ljudi. Dječica su po dolasku u bolnicu odabirala poklon po želji, svaki dan i svaki put kad bi došli - kazala je Bernardica. 

Skromnoj Bernardici posebnu sreću donose i povratne informacije roditelja koji kažu da su djeca za poklonjene igračke jako vezana. Ovo nije prva humanitarna akcija u kojoj je sudjelovala. 

- .Od samog početka radim na Klinici za pedijatriju KBC-a Zagreb. Obilazila sam sve odjele te time stekla veliko iskustvo u radu s djecom. Djeca prepoznaju moju ljubav i empatiju prema njima što mi je najveća nagrada. Humanitarne poduhvate stvaram oduvijek. Nabavila sam dječje igračke za pedijatriju bez plastike, ležaljke za majke da mogu odmoriti uz krevetić bolesnog djeteta preko noći, a u hitnoj ambulanti gdje sam provela najduži radni period sam pomogla nabaviti inhalatore za djecu sa popratnom opremom - ispričala je Bernardica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rođenoj Ogulinki velika je čast pomagati slabijim i potrebitijim od sebe, a to je naučila od svojih roditelja na koje je izrazito ponosna. 

- Zbog emocije koju mi osjetimo kad vidimo lica djece i njihovih roditelja i kamen bi proplakao. Ne dijelimo samo poklone već pažnju, zagrljaj, savjet, toplu riječ i stisak ruke. Igračke su počele pristizati iz svih gradova Hrvatske, a na sebi nose poruke ohrabrenja za najmlađe borce. Ujedinila se cijela Hrvatska, lavina se zahuktala i nadam se da ovoj lijepoj priči nema kraja. Zadovoljni su svi djeca, roditelji, liječnici, medicinsko osoblje i donatori, to je krug koji ne prestaje - ističe ponosno sestra Bernardica. 

Razigrana dječica su ulazak u bolnicu nazvali 'šareni ulaz' što je osoblju dalo dodatni poticaj da uredi još nekoliko dječjih šarenih kutića. 

- Uredili smo biblioteku u kojoj djeca čitaju i cijeli odjel kako bi im bilo ovdje lakše boraviti. Nagrada koju sam dobila nije samo moja već nagrada cijele Hrvatske, djece te njihovih vrijednih ručica koji su sa svojim roditeljima, odgajateljima, učiteljima ispisivali poruke ohrabrenja za svako bolesno dijete. Ovo je nagrada mojih kolegica koje su mi povremeno ponudile pomoć u cijeloj lavini obaveza i koordinacije. Činimo dobro, budimo dobri ljudi jer osmjeh djeteta ne može dobiti svatko, a na našem ulazu se sije svaki dan brdo dječjih osmjeha, sreće i radosti - naglasila je sestra Bernardica.

Nagradu Ponos Hrvatske https://ponoshrvatske.hr/ dobit će 4. veljače u HRT-ovu Studiju 10. Izravan prijenos možete pratiti na Drugom programu HRT-a u 20 sati. Ponosni pokrovitelji Ponosa Hrvatske su Pevex, Hrvatska pošta, HEP, Erste banka, INA, OTP banka, PPD, Končar, Telemach, Fina, Studenac i Germania.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
DIP objavio rezultate izlaznosti: Brojke su veće nego 2020.!
GLASALA ČETVRTINA BIRAČA

DIP objavio rezultate izlaznosti: Brojke su veće nego 2020.!

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju