Obavijesti

News

Komentari 128

Medin vlasnik: Susjedi su psa počeli maltretirati zbog zemlje

Medin vlasnik: Susjedi su psa počeli maltretirati zbog zemlje
6

Medin vlasnik Anton Šimonović tvrdi da je sve počelo jer njegov otac nije htio prodati dio zemljišta Mirku Vukotiću. Polijevali su Medu vodom, gađali kostima...

VIDEO

Na pulskom Općinskom sudu u ponedjeljak je nastavljeno suđenje u "slučaju Medo" , a osim vlasnika psa, Antona Šimunovića , na sudu su iskaz dali Mirko i Veselka Vukotić .

Iako je na prvom ročištu bilo naloženo vještačenje jačine laveža psa, ono još uvijek nije provedeno jer Anton Šimunović treba platiti vještačenje. Provest će se i vještačenje psihičkog stanja susjede Veselke Vukotić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:08

- Moram platiti oko 3.000 kuna da se provede to vještačenje. I dalje stojim pri tvrdnji da Medo laje jer su ga Vukotići provocirali i maltretirali, a da inače ne laje, tek ako netko dođe u dvorište - rekao je Šimunović.

On je u svom iskazu sutkinji naveo da je cijeli slučaj oko njegovog Mede zapravo zbog zemljišta, jer njegov otac Blaž nije htio prodati dio zemljišta Mirku Vukotiću, što je ovaj demantirao.

- Problem je nastao kada je moj otac odbio prodati zemljište, pa je počelo maltretiranje Mede s njihove strane, još dok je kao tromjesečno štene došao kod nas. Isprva ga je Veselka Vukotić polijevala vodom , a potom i suhim šljivama, kamenčićima i smijala se što pas cvili - rekao je u dijelu svog iskaza.

Sutkinji je donio i kamenčiće, češere, lješnjake, dijelove stakla i jednu kokošju kost za što tvrdi da je bacano na njegovog Medu.

- Zna se da pas ne smije jesti kokošje kosti. Veselka je u jednom navratu nabavila i zviždaljku te je hodala po svom dvorištu i zviždala te tako maltretirala psa. Zato sam ja donio još jednu zviždaljku i evo poklanjam je Veselki da sad ima stereo - rekao je Šimunović i pokušao dati zviždaljku Mirku Vukotiću , na što ju je ovaj bacio.

Sutkinja Nataša Horvat je upozorila da se od cijelog slučaja "ne radi cirkus veći nego što je".

Dijana Marić/24sata

Suprug tužiteljice, Mirko Vukotić ponovio je kako je zdravstveno stanje njegove supruge ozbiljno narušeno zbog laveža psa. Veselka Vukotić je u svom iskazu rekla kako su joj 2012. godine počeli zdravstveni problemi, isprva šumovi u uhu, a potom je završila na tabletama za smirenje i spavanje jer zbog laveža nije mogla spavati.

- Taj pas je non-stop lajao. Svaki važan događaj u životu, kao što je sinova promocija nakon diplome, moj rođendan..taj pas upropasti svojim lavežom. Počela mi je opadati i kosa, a imate i video i audio snimke snimljene iz moje kuće, da se vidi koliko se glasno čuje taj lavež. Tog psa nikada nisam maltretirala jer i ja imam pse - rekla je sutkinji. Na kraju je dobila i moždani udar od kojeg se i dan danas oporavlja, te ide na terapije.

Veselka Vukotić nije htjela dati izjavu za medije, a odvjetnik Šimunovića, Ivan Milanović kazao je kako je ročište prošlo očekivano.

- Vjerujemo da je uzrok njezine bolesti neki drugi, a ne lavež psa jer u tom slučaju zabranimo psu lajati i svi smo zdravi. Vještačenje količine buke predložio je Šimunović i to će on platiti , a sud će odrediti i vještaka za psihijatra tužiteljice i vještaka za buku - rekao je odvjetnik Ivan Milanović.

Dodao je da je sud u međuvremenu uvažio žalbu te je Medi određen "kućni pritvor" od 22 sata pa do 8 ujutro . Suđenje se nastavlja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 128
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag