News

Komentari 20

Medved i Šprlje: RH će pružiti pravnu pomoć osumnjičenima

Medved i Šprlje: RH će pružiti pravnu pomoć osumnjičenima

"Imamo informaciju da su im oduzete putne isprave. Nadamo se da će sve proći bez nepredviđenih radnji i da će pravosuđe BiH slučaj privesti kraju", rekao je Šprlje

Ministar obrane Tomo Medved i ministar pravosuđa Ante Šprlje javnosti su se obratili ispred zgrade Vlade, govoreći o osumnjičenim pripadnicima HVO-a, koji su krajem listopada uhićeni na području Orašja, a koje je Sud BiH danas pustio na slobodu, ali uz mjere zabrane.

"Pozdravljamo takvu odluku za hrvatske državljane, držimo da se sukladno praksi osumnjičeni brane sa slobode. Nadamo se da će se to nastaviti i ubuduće i da će sve teći svojim tijekom", kazao je ministar Šprlje, koji je dodao da će osumnjičeni pripadnici HVO-a imati pravnu pomoć.

"Imamo informaciju da su im oduzete putne isprave. Nadamo se da će sve proći bez nepredviđenih radnji i da će pravosuđe BiH slučaj privesti kraju", rekao je Šprlje, a javlja N1.

Dotaknuvši se činjenice da su osumnjičeni pripadnici HVO-a na slobodu pušteni uz pojedine zabrane, ministar pravosuđa kazao je da Republika Hrvatska nije dobila službenu dokumentaciju oko toga što im je točno zabranjeno.

"Postoje okolnosti da se zabrane određene stvari, nadamo se da će i te stvari olabaviti jer se takve stvari preispituju, držim da neće biti potrebno držati tako stroge kriterije", kazao je Šprlje, dodavši da ipak ne može komentirati pravosuđe druge države.

Nije želio govoriti o detaljima pomoći osumnjičenima, ali je rekao da su se "u potpunosti stavili na raspolaganje za pružanje konzularne i pravne pomoći".

"Pitanje će se rješavati, Vlada Republike Hrvatske posvećena je tom pitanju", rekao je Šprlje.

Medved je naglasio i da će Hrvatska pružiti konzularnu, pravnu i materijalnu pomoćodvjetničkim timovima gdje obitelj to ne bude mogla sama učiniti.

Najčitaniji članci