News

Komentari 32

Medved komentirao proračun za branitelje i šator u Savskoj

Medved komentirao proračun za branitelje i šator u Savskoj

Kako je rekao proračun ministarstva branitelja je veći za 34 milijuna kuna u odnosu na realizaciju, odnosno sredstva koja su utrošena u ministarstvu prošle godine

Ministar branitelja Tomo Medved u Požegi je izrazio zadovoljstvo proračunom resornog ministarstva. Kako je rekao proračun ministarstva branitelja je veći za 34 milijuna kuna u odnosu na realizaciju, odnosno sredstva koja su utrošena u ministarstvu prošle godine.

- Imamo kvalitetnu suradnju s drugim ministarstvima pa tako i s ministarstvom financija. Od ministra Zdravka Marića imamo garanciju da ćemo imati potporu ukoliko bude bilo kakvih poteškoća u realizaciji naših programa i planova. Ukoliko do toga dođe mi ćemo kroz preraspodjelu sredstava naći rješenja - izjavio je ministar Medved. Novinare je zanimala i trenutačna situacija s braniteljskim šatorom u Savskoj ulici u Zagrebu.

- U kontaktu sam s kolegama hrvatskim braniteljima. Imamo prosvjed preko 500 dana u Zagrebu i jasno sam u početku rekao da je taj prosvjed posljedica niza neriješenih problema koje mi je cilj riješiti - rekao je ministar branitelja. Ustvrdio je da će branitelji odlučiti kad će se šator maknuti. Kako bi se to ubrzalo Medved je sa suradnicima, tvrdi, počeo rješavati probleme.

- Javnosti će uskoro biti poznato koje smo konkretne mjere poduzeli - dodao je.

Ministar je u Požegu došao povodom Dana požeško-slavonske županije i obilježavanja 806. obljetnice županije. S desetak generala iz Generalskog zbora i županom Alojzom Tomaševićem sudjelovao je na okruglom stolu „Vojna operacija oslobođenja zapadne Slavonije 1991.“.

- Ne smijemo zaboraviti našu briljantnu pobjedu i junake Domovinskog rata. Žrtve su naša trajna obveza. Operacija Bljesak bila je jedna od najbriljantnijih u Domovinskom ratu - poručio je ministar Medved.

Najčitaniji članci