Obavijesti

News

Komentari 64

Medved: Od ovog trenutka će Stožer biti aktivan 24 sata...

Medved: Od ovog trenutka će Stožer biti aktivan 24 sata...
4

Od 1995. sam radio u Ministarstvu razvitka i obnove, sustav je bio postavljen na način smo imali čitav tim tvrtki koje su imale ugovor s ministarstvom, dopuštamo da ima i nepravilnosti, rekao je župan Žinić

VIDEO

Ministar Tomo Medved u obraćanju medijima nakon prvog sastanka novog Stožera u Petrinji rekao je kako djelovanje Stožera podupire organizaciju županijskog, gradskog i drugih stožera.

- Ovaj Stožer od ovog trenutka bit će aktivan tijekom 24 sata dnevno. Svi potrebni podaci o osobama i kontakti iz Stožera bit će javno dostupni kako bi svi koji trebaju mogli dobiti Stožer i informirati se - kazao je ministar branitelja.

POGLEDAJTE VIDEO: Elenina priča

Pokretanje videa...

Ostali bez kuće u potresu u Petrinji 01:40

Obratio se i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

- Osim obnove, mi već razmišljamo o revitalizaciji ovog prostora - poručio je Žinić. 

- Više je od 17.500 zahtjeva za pregled statičara stiglo putem aplikacije - rekao je ministar Darko Horvat.

U petrinjskoj vojarni bit će središte novoosnovanog Stožera za upravljanje krizom nakon potresa. Tamo je oko 17 sati stigao potpredsjednik Vlade za nacionalnu sigurnost Medved koji je postavljen za čelnog čovjeka novog Stožera.

Petrinja: Sastanak Stožera za sanaciju posljedica potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji

To je prva sjednica ovog Stožera, a Tomo Medved bit će glavni šef, operativac cijelog Stožera, rukovodit će sa svim službama. Potpredsjednici su Boris Milošević i Darko Horvat, pa dalje u hijerarhiji župani, gradonačelnici, HGSS…

- Dobro smo započeli, ali pred nama je puno posla. Imamo odgovornost da vratimo život na ovo područje - rekao je Milošević.

Na presici je ponovljeno i da je Vlada stavila na raspolaganje 220 državnih stanova za pogođene potresom. Žitelji potresima pogođenih područja nezadovoljni su. Smatraju da je obnova nakon Domovinskog rata bila loša i da je zato toliko kuća oštećeno.

- Od 1995. sam radio u Ministarstvu razvitka i obnove, sustav je bio postavljen na način smo imali čitav tim tvrtki koje su imale ugovor s ministarstvom, dopuštamo da ima i nepravilnosti. Osobno se ne osjećam odgovornim jer nisam bio odgovoran za kvalitetu gradnje - rekao je župan Žinić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.