Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mehmedu (12) svi organi stali, dali su mu samo 1 posto šanse

Mehmed Šabić (12) je dječak Gračanice iz BiH koji je u vatrenoj eksploziji zaradio 70-postotne opekline tijela. Operiran je pet puta, a vjerojatno će opet pod nož. Unatoč svemu, on je optimističan

Foto: Provjereno/NovaTV

Ako preživi, kažu, literatura će se morati izmijeniti. Mehmed Šabić je dječak Gračanice iz Bosne i Hercegovine koji je stradao u dječjoj igri, u skučenoj alatnici, kada je u vatrenoj eksploziji zaradio 70-postotne opekline tijela. Iza njega je pet transplantacija kože, a koliko će ih još biti, ne zna se. Ipak, Meho ne odustaje, a njegov glavni adut za ozdravljenje je životni optimizam, javlja Provjereno.

Foto: Provjereno/NovaTV

Mehmed je nesreću doživio kada je rezbario ime djevojke na komadić daske i pogriješio jedno slovo.

- I onda je uzeo tu flašu s benzinom. Mislio je da će to proliti, zapaliti da to potamni da bi ponovno ispisao. Međutim, nije razmišljao da će doći do eksplozije - priča njegova majka, Aldinka Šabić za Provjereno.

U alatnici se stvorila takva temperatura da mu je koža izgorjela, a on je udahnuo vreli zrak, pri čemu su nastala unutarnja oštećenja.

Foto: Provjereno/NovaTV

- Treću noć je imao cirkulatorni šok, kad su stala i pluća i bubrezi i mozak i sve. Mislila sam da je gotovo, da neće da neće preživjeti - priča njegova majka.

Liječnici u Tuzli dali su mu šansu 1 posto, a kako mu tamo više nisu mogli pomoći, preostale su klinika u Turskoj, do koje ne bi preživio put, i Klaićeva bolnica u Zagrebu. Na odjelu intenzivne njege, zbog bolova je bio u induciranoj komi, a na svoj 12. rođendan Mehmed je otvorio oči.

Foto: Provjereno/NovaTV

Komunicirao je treptajima, pokušao micati prstima i nije odustajao, a prve riječi koje je izgovorio bile su: „Nema predaje“. Podršku mu daju i roditelji koji su, kako bi ga njegovali, doselili u Zagreb.

- 24 sata on mora biti heroj. Sad se mora boriti za svaki pokret, ožiljci su sad to sve stegnuli. Mora se boriti za svaki zalogaj, jer mu se vrat steže, diže mu usne i ne može žvakati. Za svaki zalogaj, kad jede, on se mora boriti - priča za Provjereno Mehov tata.
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message