Obavijesti

News

Komentari 119

Mekkoo sranje: Uložili milijune, a onda sve prodali privatniku...

Mekkoo sranje: Uložili milijune, a onda sve prodali privatniku...

Državne Narodne novine ulupale su 63 milijuna kuna u proizvodnju WC papira pa sve odlučili prodati privatniku za 26 milijuna kuna. I sada će taj privatnik raditi i - zaraditi

VIDEO

Naravno da će sad privatnik nastaviti proizvodnju nakon što smo mu sve stavili u krilo. Tako je to kad smo mi kroz godine na ključna mjesta zapošljavali ljubavnice članova uprave i nitko se nije prihvatio posla.

Ogorčeno nam to kaže jedan zaposlenik državnog poduzeća Narodne novine komentirajući prodaju svih strojeva i zaliha njihove tvrtke Mekkoo. O tvrtki Mekkoo, koju su Narodne novine osnovale za proizvodnju toaletnog papira i ubrusa, već smo pisali. Oni su stvorili gubitke, a nova uprava na čelu sa Zlatkom Hodakom, peta u pet godina, odlučila je sve rasprodati.

Prema nalazu državne revizije, u tvrtku Mekkoo samo do kraja srpnja 2015. godine uložena su 63,4 milijuna kuna. Ulaganja su vjerojatno i veća. Sad su novi strojevi kupljeni za 38 milijuna, ali i zalihe papira i gotovih proizvoda prodani. Po cijeni od 26 milijuna kuna s PDV-om.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

T.P.M.-u sve palo u krilo...

Kupac je tvrtka T. P. M. zagorskog poduzetnika Stjepana Mihalića, koji s obitelji ima još niz tvrtki. Njima je zaista proizvodnja pala u krilo jer su strojevi bili u njihovim halama, koje su Narodne novine iznajmljivale. Narodne novine su prvo uložile u halu pored Rijeke gotovo deset milijuna kuna za proizvodnju, a onda su zaključili da je premala i da treba biti bliže Zagrebu! Pa su od Mihalićeve tvrtke unajmili hale pored Krapine za 234.000 kuna mjesečno. Još su uložili i u opremanje. Državna revizija je zaključila da su mogli i jeftinije proći da su raspisali natječaj za najam.

Sve ove akrobacije izvodili su dok su Narodne novine vodili Petar Piskač iz kvote SDP-a, a zatim njegov nasljednik Davor Čović iz HNS-a. Sad je HDZ-ova uprava, predvođena Zlatkom Hodakom, odlučila da je najbolje sve prodati. Na upit zašto je sve otišlo za tako nisku cijenu, iz Narodnih novina odgovaraju da su ovlašteni procjenitelji odredili iznos, a tvrtka T. P. M. je dala najpovoljniju ponudu od dvije prijavljene.

Barem će radnici imati posla

Iz tvrtke T. P. M. kažu nam kako oni vjeruju da to može biti profitabilan posao.

- Proizvodnja može biti uspješna ako smanjimo troškove i povećamo prodajne aktivnosti. Zadržat ćemo određeni broj radnika, a s vremenom ih i povećati. Imamo iskustva jer smo proizvodna tvrtka, pa vjerujemo da će ti sinergijski efekti dati dobre rezultate - odgovaraju iz T. P. M.-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag