Obavijesti

News

Komentari 242

Merzel: Uvjerena sam da imam podršku stranke i Milanovića!

Merzel: Uvjerena sam da imam podršku stranke i Milanovića!
2

Marina Lovrić-Merzel ponovila je da nije učinila ništa protuzakonito. Tvrdi da se radi o podmetanjima HDZ-a za koji je radila i Jasmina Jovev koja ju je javno optužila

VIDEO

Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić-Merzel odbacuje sve optužbe za koje ju tereti bivša šefica kabineta Jasmina Jovev. Uvjerena je da ima podršku Vlade i premijera Zorana Milanovića. Kazala je kako ju se optužuje za različita djela već osam godina, a da je to sada poprimilo i nacionalnu razinu.

- Ja nisam ničim naštetila ugledu svoje stranke. Imam sve argumente, klevete ne mogu biti razlog nanošenja političke štete SDP-u. Sigurna sam da za sve što radim imam podršku stranke i premijera, kao i građana. Sve radim po zakonu - rekla je Lovrić-Merzel u razgovoru za RTL.

"Načelnik to nikad nije izjavio"

Dodala je da ju je kontaktirao i načelnik općine Lipovljani Mario Ribar koji je navodno u ponedjeljak izjavio da domjenka za 150 uzvanika nikad nije bilo jer ne posjeduju adekvatan prostor.

- Načelnik općine me nazvao i rekao da on to uopće nije izjavio i da će to demantirati i naravno da će se pokazati da sam govorila istinu i da je ovo još jedno političko podmetanje od osobe koja je politička aktivistica, koja je vodila i koja je bila šefica kampanje HDZ-a i za to primila 17 tisuća kuna - rekla je te poručila da se podmetanjima i optužbama koriste gubitnici, ali da će i takve stići pravda.

'Neka se DORH očituje!'

Lovrić -Merzel je rekla da je DORH još nije kontaktirao. 

- Ovo je sigurno preko četrdeseta prijava koje moji politički suparnici i gubitnici u ovoj županiji rade. Sada na jedan specifičan način ja apeliram i molim da se DORH čim prije očituje, da ovo nanošenje ogromne političke štete meni osobno i svim mojim suradnicima i pokušaj opstrukcije projekata koje mi radimo, prestane - izjavila je Lovrić-Merzel.

Kazala je da se postavlja pitanje zašto je Aleksandar Stanković u svojoj emisiji propustio reći da je Jovev vodila kampanju za HDZ i da je bila njihova glasnogovornica.

- Postavlja se pitanje da li je to neka osveta jer i suprug gospođe Jovev radi na HTV-u - rekla je.

Jovev morala lažirati račune za troškove

Podsjetimo, Jasmina Jovev bivša predstojnica kabineta županice tvrdi da je osobno lažirala račune i dokumentaciju za troškove izmišljenih događaja prema nalogu županice Lovrić-Merzel, a novac je zapravo išao za osobne potrebe županice ili za potrebe stranke. O svemu je kaže još prije godinu dana obavijestila USKOK te im dostavila dokazni materijal.

Sisački DORH je izvijestio da po ovoj prijavi radi izvide.

Porezna uprava potvrdila je da provjerava imovinu županice Lovri-Merzel. Istražuje se sve što je Jovev navela u svojoj prijavi, ali i prodaja tvrtke Ceste Sisak, velikgoričkom poduzetniku Željku Žužiću te, kupnju zgrade za Hitnu medicinsku pomoć u središtu Siska.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 242
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C