Obavijesti

News

Komentari 677

Mesić: Protiv revizije prošlosti borit ćemo se svim sredstvima

Mesić: Protiv revizije prošlosti borit ćemo se svim sredstvima
8

Ovaj skup je poruka na agresiju povijesnih revizionista na povijest NOB-a i Josipa Broza, poručio je s govornice u Kumrovcu bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić

ovog mjesta poručujemo da ćemo se boriti protiv revizije povijesti svim mogućim sredstvima i da se nikad nećemo pomiriti s pretvaranjem pobjednika u poražene, a poražene u pobjednike. Ovaj skup je poruka na agresiju povijesnih revizionista na povijest NOB-a i Josipa Broza, poručio je s govornice u Kumrovcu bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić.

Unatoč hladnoći, vjetru i kiši na Dan mladosti u Kumrovec se slilo, prema procjeni policije, oko šest tisuća štovatelja lika i djela Josipa Broza Tita.

- Tu smo zbog istine koja se ne može izbrisati - rekao je Mesić, jedini govornik na skupu.

Pobrao je ovacije i skandiranja 'Tito, Tito', a nastavio je govoriti i nakon što se pokvario razglas.

- Svi koji kažu da je Tito bio zločinac i ubojica, lažu - rekao je Mesić i dodao kako oni koji se okupljaju u Kumrovcu da bi se poklonili Titu nisu jugonostalgičari.

Dotaknuo se i zločina u Jasenovcu i na Bleiburgu. Rekao je da se to ne može izjednačavati, jer su u Jasenovcu stradali nevini, a oni koji su stradali na Bleiburgu su četiri godine orgijali u krvi i zaslužili su smrt.

Nakon uobičajenih partizanskih pjesama i plesanja kola, dio Titoista otišao je pogledati izložbu 'Darovi Josipu Brozu iz Vile Zagorje'. Najviše ih je zanimala Titova bista koju je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović s Pantovčaka poslala u Zagorje na trajnu posudbu. I sama je u petak najavila da će dan uoči otvorenja posjetiti Vilu Zagorje, ali je nakraju otkazala dolazak. 

Žao im je što je predsjednica otkazala posjet

- Mi nismo ni vjerovali da bude došla - komentirali su u subotu Kumrovčani, ali im je žao što je posjet otkazala.

No Titovi partizani, na naše pitanje jesu li ljuti što predsjednica u petak nije došla, bili su rječitiji.

- Da je prava predsjednica, došla bi danas i tu bila s nama. Onda bi joj mi objasnili tko je Tito i kako smo se borili s njim. Shvatila bi zašto je bilo časno živjeti s najvećim čovjekom svih vremena i s najvećim Hrvatom, Josipom Brozom Titom. Da je prava Hrvatica, prigrlila bi Tita, dobročinitelja - u dahu nam je ispričao vremešni bračni par iz Istre.