News

Komentari 42

Meštrović: Istražit ćemo sve, a obiteljima žena se ispričavam

Meštrović: Istražit ćemo sve, a obiteljima žena se ispričavam

Dvije štićenice dva različita doma došle su prije mjesec dana u KBC Split. Kada su primljene u bolnicu, što je bilo u otprilike isto vrijeme, zamijenjen im je identitet

Ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović je nakon već druge zamjene identiteta pacijenata podnio zahtjev za razrješenjem. Obratio se javnosti oko 13.30 i kratko rekao da će obnašati dužnost ravnatelja do odluke Upravnog vijeća. 

- Istražit ćemo sve okolnosti poštivanja procedure i organizacije rada. Sustav mora funkcionirati i sve ću napraviti da bolnica i dalje funkcionira - rekao je. 

 

- Zahvaljujem obiteljima na razumijevanju, duboko im se ispričavam - poručio je Meštrović. 

Podsjetimo, dvije štićenice dva različita doma došle su prije mjesec dana u KBC Split. Kada su primljene u bolnicu, što je bilo u otprilike isto vrijeme, zamijenjen im je identitet. Obzirom da su teško komunicirale i nisu se mogle odazvati na svoje ime, vodile su se pod imenom one druge. 

Iz bolnice su primijetili da je došlo do pogreške tek kada su jednu od njih htjeli vratiti u dom gdje su im rekli da to nije njihova korisnica. Druga je preminula i pokopana je pod krivim imenom. 

Najčitaniji članci