Obavijesti

News

Komentari 14

Metalnom palicom je pretukao načelnika Galovca, uhitili ga

Metalnom palicom je pretukao načelnika Galovca, uhitili ga
1

Iz PU zadarske su izvijestili da je napadač ubrzo uhićen te je u tijeku kriminalističko istraživanje. Još se utvrđuju motivi napada, a načelnika je napao u utorak navečer

VIDEO

Da nisam uspio pobjeći, ubio bi me. Najprije mi je počeo prijetiti, a kada sam sjeo u auto, Burčul se svojim kombijem počeo bočno zaletavati u moje auto. Onda je došao do mene i metalnom šipkom me počeo tući po glavu, pa mi je slomio nos. Kako sam se štitio rukama u napadu mi je slomio i prst. Srećom da sam u autu imao sprej, kojim sam ga poprskao po licu. Iskoristio sam priliku i pobjegao iz auta te otrčao kući. Očito da me htio ubiti, šokiran i ogorčen nam je ispričao načelnik općine Galovac pokraj Zadra, Marin Gulan (32).

On je na zadnjim izborima pobijedio kao zajednički kandidat HDZ-a i HNS-a. Napao ga je vijećnik Nikola Burčul (35), predsjednik općinskoga SDP-a. Načelnik Gulan dodaje kako Burčulu nije bilo dovoljno to što ga je fizički napao, nego mu je iz auta uzeo ključeve vozila i općinske zgrade.

- Dok sam čekao liječničku pomoć, pozvao sam i policiju, koja je čuvala općinsku zgradu, kako ne bi kojim slučajem nestala općinska dokumentacija, dodao je mladi načelnik. 

Tvrdi kako su Burčul i još dvojica njegovih stranačkih kolega s prijetnjama počeli još prije dvije godine. Sve je, kaže, prijavljivao policiji, no to očito nije dalo nikakva rezultata. Policija je napadača uhitila i nad njim provodi kriminalističku obradu, a načelniku su liječnici ustanovili prijelom nosa i prsta jedne ruke, te više hematoma.

- Ako je to istina, ja sam užasnuta. Naš vijećnik i predsjednik tamošnje organizacije mora snositi posljedice za takvo ponašanje. Sazvat ću sastanak naše stranačke organizacije u Galovcu, kako bismo donijeli odluke o našem članu, izjavila je predsjednica SDP-a Zadarske županije Renata Sabljar Dračevac.

Iako se u policiji ne navodi koji su motivi napada SDP-ovca na HDZ-ovca, doznajemo kako je navodno u pozadini cijele priče račun za vodu. Burčul je, kako se priča po mjestu, prije nekoliko godina sa svojega priključka za vodu zalijevao travu na općinskom sportskom igralištu. Navodno mu je bivši načelnik Slavko Šare obećao općinskim novcem pokriti račun za vodu. Kako je u međuvremenu došlo do promjene vlasti, novi načelnik Gulan nije htio platiti račun bez "papirnatoga" pokrića, a kako doznajemo radi se o dvadesetak tisuća kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...