Obavijesti

News

Komentari 48

Obilne kiše ponovno potopile Crikvenicu, Rab, Kozari Bok...

Obilne kiše ponovno potopile Crikvenicu, Rab, Kozari Bok...
32

Prema neslužbenim podacima, sinoć su u Crikvenici pale 183 litre po četvornom metru, a tijekom protekla 24 sata u Krku 94 litre i u Delnicama 65

VIDEO

Izuzetno obilna kiša koja je padala gotovo cijelu noć na području Kvarnera izazvala je poplave, a najteže stanje je u Crikvenici i Novom Vinodolskom, gdje su zatvorene za promet poplavljene ceste.

U mjestima Buševec i Rakitovec pored Velike Gorice pala je tuča i u 15 minuta zatrpala cijelo dvorište, javio nam je čitatelj.

POGLEDAJTE GALERIJU:

12
| Foto: Snimio čitatelj

Prema neslužbenim podacima, sinoć su u Crikvenici pale 183 litre po četvornom metru, a tijekom protekla 24 sata u Krku 94 litre i u Delnicama 65.

Tako se u Crikvenici izlio iz korita potok Dubračina te poplavio okolno područje. Pod vodom je cijelo glavno gradsko parkiralište uz more, kao i drugi dijelovi najužeg centra. Voda je prodrla i u gradsku sportsku dvoranu te osnovnu školu te vatrogasci crpe vodu uz tih objekata. Poplavljene su i neke privatne kuće, doznaje se od vatrogasaca. Tijekom jutra obavili su četrdesetak intervencija.

U Novom Vinodolskom je zbog velike količine vode zatvorena cesta Bribir-Novi Vinodolski u zoni trgovačkih centara. Na Krku je kiša izazvala najviše problema u središnjem dijelu otoka na području Malinske, Omišlja i Dobrinja te su i tamo vatrogasci morali dvadesetak puta izlaziti na intervencije.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković na upit novinara danas u Kraljevici da komentira sve češće pojave poplava, kazao je da je bio jutros u Novom Vinodolskom, na mjestu gdje se uvijek nakon vrlo obilnih oborina događaju poplave. Tamo treba proširiti korito rječice Ričine, a taj projekt pripremaju Hrvatske vode, rekao je Butković. Slična situacija je bila i u Zadru, te je zadatak Hrvatskih voda da održavaju postojeću infrastrukturu, ali i graditi nove vodotoke i kanale, rekao je ministar. 

Meteoalarm u crvenom: Kiše će padati danima i rušiti rekorde

Kiša koja će padati sljedeći dana srušit će rekorde padalina, a Meteoalarm je za područje Istre, Kvarnera i sjevernog Jadrana stavio crveni alarm zbog obilne kiše i mogućih bujičnih poplava.

Najnoviji rekordi postignuti su već u subotu ujutro. Mjerenja DHMZ-a pokazuju da je u Rabu, prema još neslužbenim podacima, postignuta najveća mjesečna količina oborina od 384,7 mm i to u bilo kojem mjesecu. Rekord je dosad držao listopad 1992. godine, a mjerenja se prate od 1978. godine. Iako je palo 117 litara kiše u posljednjih 24 sata, dnevni rekord i dalje je ostao na 185 mm iz 2005. godine. 

Između 1 i 6 sati noćas je palo čak 183 litre kiše po četvornom metru u Crikvenici, a rekord za rujan je srušen i u Poreču i to čak 256,6 mm. 

No, kako će kiša padati cijeli vikend, a promjenjivo razdoblje se nastavlja, osobito u zapadnim krajevima s čestim kišama, ponegdje i obilnijima, vjerojatno je da će rekordi i padati. S druge strane, u Slavoniji, Baranji i Srijemu u subotu se očekuje od 26 do 30 stupnjeva. U središnjoj Hrvatskoj mogu se očekiati pljuskovi i to većinom poslijepodne te navečer i u noći. Najviša temperatura bit će 22 do 25 Celzija. Kako prenosi HRT, u Gorskom kotaru i na dijelu sjevernog Jadrana može pasti 50 do 100 litara kiše. Dalmaciju čeka djelomično sunčano vrijeme uz najvišu temperaturu do 28 stupnjeva, prenosi HRT.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag