Obavijesti

News

Komentari 181

'Mi potencijalne partnere ne pritišćemo, ne reketarimo...'

'Mi potencijalne partnere ne pritišćemo, ne reketarimo...'
4

Taktika Domoljubne koalicije je s Mostom formirati stručnu vladu. Nemamo uvjeta kao SDP, mi tražimo stručnu vladu i mislim da smo tu u prednosti, rekao je Kosor

VIDEO

Na izlasku iz stožera HDZ-a gdje se održao sastanak Domoljubne koalicije, predsjednik HSLS-a Darinko Kosor rekao je da su zaključci pozitivni, da je koalicija relativni pobjednik izbora jer imaju najveći broj mandata, a sve osale detalje, što uključuje i kada je termin novog sastanka s Mostom reći će šef pregovaračkog tima Tomislav Karamarko.

- Taktika Domoljubne koalicije je s Mostom formirati stručnu vladu . Nemamo uvjeta kao SDP i ne tražimo partijsku nego stručnu vladu i mislim da smo tu u prednosti - rekao je Kosor.

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO

Ponovio je da oni potencijalne partnere nisu tajno snimali na sastancima. Izvijestio je i da je Domoljubna koalicija dala svoje potpise, njih 59, a očekuje da će ih na kraju imati i puno više. Ponovio je da se Vlada nacionalnog jedinstva sigurno neće dogoditi, a novi izbori su, kaže, jedna od opcija.

- Ali mi sigurno nećemo biti krivi za to. Učiniti ćemo sve da do novih izbora ne dođe - rekao je Kosor.

Opet je ponovio da su oni velik korak ispred SDP-a jer sastavljaju vladu stručnjaka u kojoj će sjediti većina ljudi koji nisu stranačke osobe jer je to ono, kako kaže, što većina građana želi.

- Funkcija premijera nije uvjet naše koalicije, dok SDP-u jest . Tko će biti premijer, bude li se sastavljala vlada HDZ-a i Mosta bit će rezultat zajedničkih razgovora i dogovora. Mi potencijalne partnere ne pritišćemo, ne reketarimo, ne podcjenjujemo, ne puštamo spinove, tajno ih ne pratimo niti ih snimamo -  rekao je Kosor.

Na pitanje kada misli da će ovaj posao sastavljanja vlade biti  gotov Kosor vjeruje da će do toga brzo doći, 'jer je u interesu građana da se ova situacija ne oteže'.

- Treba misliti na građane, na Hrvatsku i na donošenje novog proračuna - rekao je Kosor i dodao da se nada i vjeruje kako će po tom pitanju biti razuma.

'Šokirani smo organiziranim razbijanjem Mosta'

Nedugo nakon što je Kosor dao izjavu, HSLS je izdao i priopćenje koje potpisuje Kosor, a u kojem se navodi da je stranka zabrinuta za demokratske procese u Hrvatskoj.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

HSLS je zabrinut za demokratske procese u Hrvatskoj.

'Žalosno je da su teme potrebnih reformi postale sporedne jer dominiraju tajna praćenja i snimanja, spinovi, međusobna blaćenja i podmetanja.

Mi u HSLS-u šokirani smo organiziranim razbijanjem Mosta te metodama iz davnih totalitarnih vremena. Zadnjih dana postoje određeni neuspješni pokušaji uvlačenja i HSLS-a u prljavu kampanju.

'Poručujemo SDP-u: Ne vabite nas više'

Zbog toga ovim putem želimo jasno i glasno reagirati na puštene spinove da je SDP kontaktirao HSLS oko sastavljanja saborske većine.

Nikakvih kontakata nije bilo niti će ih biti iz jednostavnog razloga što je HSLS dio Domoljubne koalicije i tu čvrsto ostaje kakav god politički rasplet bio. HSLS-u su danas, kao i u vrijeme kad su stranku vodili Dražen Budiša i Vlado Gotovac čast i čisti obraz važniji od bilo kakvih funkcija.

Zato ovim javnim putem lijepo molimo predstavnike SDP-a da nas više ne vabe i spinaju putem medija.

Obavještavamo vas da smo Dario Hrebak i ja potpisali zajednički zahtjev svih saborskih zastupnika Domoljubne koalicije predsjednici Republike Hrvatske da nam kao izbornim pobjednicima povjeri mandat za sastavljanje nove vlade RH.

Po mišljenju HSLS-a postoje samo dva moguća scenarija; ili stručna vlada sa saborskom većinom koju čine Domoljubna koalicija i Most ili novi izbori! Odluku treba donijeti što prije u interesu svih građana Republike Hrvatske'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 181
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci
NOVI USPJEH HRVATSKIH LIJEČNIKA

Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci

Pacijentica je preživjela već puno operacija i rekla da više nikad u životu ne želi otići ni na jednu. Bila je presretna što sad nije morala - otkrila nam je dr. Bolanča Čulo