Obavijesti

News

Komentari 40

'Mi smo poslali dokumentaciju, tražimo da se Stožer ispriča!'

'Mi smo poslali dokumentaciju, tražimo da se Stožer ispriča!'
1

U splitskoj bolnici Križine po drugi su put zamijenili pacijentice. Ovaj put je ishod bio tragičan. Jedna starija žena umrla je i pokopana je u Grudama, na pogrešnom groblju, pod imenom još žive žene.

VIDEO

Podsjetimo, u bolnicu na Križinama 11. travnja je primljena štićenica Doma za starije i nemoćne Florence iz Seget Vranjca, baš kao i štićenica Doma iz Dicma. 

Štićenici Doma dijagnosticirana je infekcija korona virusom, a prema svemu sudeći identiteti su štićenicama zamijenjeni odmah po dolasku na Križine, no to tek treba potvrditi istraga. 

Pogledajte video:

Pokretanje videa...

01:24

Iz Doma Florence za Slobodnu Dalmaciju su potvrdili da su sa štićenicom u bolnicu poslali i njenu liječničku dokumentaciju, zajedno sa zdravstvenom iskaznicom, iskaznicom dopunskog zdravstvenog osiguranja i kopijom osobne iskaznice s fotografijom. 

- S našom štićenicom je otišao kompletni popis terapije koju je u tom trenutku uzimala, plus napisana uputnica od njene doktorice, u fascikli su imali čak i kopiju osobne iskaznice sa slikom! To sam rekla i jučer kolegama na Križinama, kad su nas zvali da nam jave što se dogodilo, objasnila je glavna medicinska sestra Doma Florence za Slobodnu i nadodala da njihova štićenica, koja je u bolnici poživjela još pet dana, nije bolovala od kroničnih bolesti 'u smislu da je primala stalnu terapiju za njih'. 

Štićenica Doma Florence preminula je dakle 16. travnja nakon čega je pokopana pod imenom štićenice Doma iz Dicma 21. travnja. 

Podsjetimo, klupko se počelo rasplitati kad je štićenica Doma iz Dicma prebačena u Dom Florence gdje su odmah primijetili da to nije njihova štićenica. 

Glavna medicinska sestra Doma Florence kaže da su odmah kontaktirali bolnicu jer im je bilo jasno da je došlo do zamjene dokumentacije. 

Kada se saznala cijela istina, kaže dalje medicinska sestra, ravnatelj bolnice na Križinama bio je vrlo pogođen, profesionalno i ljudski. 

Gafovi KBC-a Split: 'Bi li tako i svoju mater slali vamo-tamo?!'
Gafovi KBC-a Split: 'Bi li tako i svoju mater slali vamo-tamo?!'

- Mi smo uvjereni, dakle, da su identiteti pacijentica u bolnici na Križinama otpočetka, od samog dolaska u ustanovu, zamijenjeni, te da naša pokojna štićenica zapravo nikad nije bolovala od Covid-19, kao što nije ni umrla s tom dijagnozom. Tim više što niti jedna druga štićenica, ni nitko od našeg osoblja nije bio zaražen, a svi smo bili testirani, objasnila je za Slobodnu Dalmaciju glavna sestra Doma Florence. 

Zbog toga će, kaže, tražiti javnu ispriku županijskog Stožera civilne zaštite i javnu obznanu da u Dom Florence nikad nije ušao korona virus.

- Kad se sjetim koliko sam u tim danima mentalno istrpjela, ja sam sve to doživjela kao strašan osobni i profesionalni udarac, zato što znam koliko smo se trudili uvođenjem svih mjera i maksimalne zaštite od 1. ožujka, koliko smo novca potrošili da osiguramo sve. Još sam u veljači samoinicijativno otišla na savjetovanje oko svih postupanja u Nastavni zavod za javno zdravstvo, bila sam tri koraka ispred Stožera, ispred svih, zaključila je u razgovoru za Slobodnu
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.