News

Komentari 63

Migranti bježali od hrvatskih vojnika, jedan je pao s litice

Migranti bježali od hrvatskih vojnika, jedan je pao s litice

Vojna policija dovela je ozlijeđenog migranta u karlovačku bolnicu. Stradao je na vojnom poligonu u Slunju jer je prilikom pokušaja utvrđivanja identiteta pokušao pobjeći te skočio s litice...

Migrant (27) iz Maroka koji je jučer stradao na Vojnom poligonu u Slunju dobro se oporavlja u karlovačkoj bolnici. MORH je izdao priopćenje u kojem objašnjavaju što se to točno dogodilo na poligonu Eugen Kvaternik.

- Pripadnici Hrvatske kopnene vojske su tijekom redovnog osiguranja vojnog poligona „Eugen Kvaternik“ na Slunj u noći 17./18. veljače u neovlaštenom ulasku na prostor vojnog poligona, pronašli skupinu od sedam osoba, stranih državljana, od kojih je jedan prilikom pokušaja utvrđivanja identiteta pokušao pobjeći te skočio s litice u ponor dubine tri metara. Tijekom pada navedena osoba je zadobila ozljedu noge te su joj pripadnici Hrvatske vojske odmah pružili prvu pomoć i imobilizirali nogu - stoji u priopćenju.

Ozlijeđeni migrant je potom s kolima Hitne pomoći  odvezen u Opću bolnicu Karlovac.

- Ostali zatečeni na vojnom poligonu Slunju su, sukladno propisanim procedurama, predane policijskim službenicima Policijske postaje Slunj na daljnje postupanje. Na mjestu događaja izvršen je očevid od strane Vojne i civilne policije - tvrdi MORH u priopćenju.

Sedmero migranata preuzeli su od pripadnika Hrvatske vojske policijski službenici PP Slunj.

- Pripadnici Hrvatske vojske su u noći 17./18. veljače u neovlaštenom ulasku na prostor vojnog poligona u Slunju pronašli sedam osoba, stranih državljana, od kojih je jedan pokušao pobjeći te skočio s litice u ponor dubine nekoliko metara. Muškarac je tom prilikom ozlijedio nogu koja je bila vidljivo deformirana te su mu je pripadnici Hrvatske vojske imobilizirali. Ne znajući u tom trenutku o koliko opasnim ozljedama se radi, a kako bi muškarcu što prije pomogli, pozvana je Hitna medicinska pomoć koja ga je radi daljnjeg liječenja odvezla u bolnicu - izvijestila je Pu karlovačka dodajući da su tijekom daljnjih postupanja policijskih službenika sve pronađene osobe izrazile su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu. 

Najčitaniji članci