Obavijesti

News

Komentari 43

Migrant koji je oteo Slovenca: Hrvatska policija nas je tretirala kao životinje, bili smo u panici

Migrant koji je oteo Slovenca:  Hrvatska policija nas je tretirala kao životinje, bili smo u panici

'Hrvatska me policija devet puta vraćala u Bosnu. Svaki put su me tretirali kao životinju. Skinuli su me, snažno udarali i uništili mi telefon. Devet puta', ispričao je Alžirac svoju ispovijest

VIDEO

Prije godinu i pol, tri su migranta u slovenskoj Beloj krajini otela Miroslava Moravca, strpali ga u prtljažnik auta i odvele ga prema talijanskoj granici. Pustili su ga u Sežani i dalje pobjegli u Italiju, gdje ih je slovenska policija uhitila u suradnji s talijanskim kolegama, pišu Slovenske novice.

Riječ je o Marokancu i dvojici Alžiraca, a slovenska policija ispitivala ih je tjedan dana prije nego što su ih vratili u Hrvatsku. Jedan od njih svoju je priču sada upisao na Facebooku. Nije porekao da se otmica dogodila, ali objašnjava okolnosti.

Migranti oteli Slovenca: Vezali su me i ugurali me u prtljažnik
Migranti oteli Slovenca: Vezali su me i ugurali me u prtljažnik

U objavi naslova 'Isprika Sloveniji' Alžirac Omar Abidi (27) kaže da je 'mnogo puta pokušao ući u Sloveniju'.

-  Čak sam i jednom uspio, ali vratili su me. Hrvatska me policija devet puta vraćala u Bosnu. Svaki put su me tretirali kao životinju. Skinuli su me, snažno udarali uništili mi telefon. Devet puta. 

- Taj put je sa mnom iz Bosne u Belu krajinu došlo još troje. Hodali smo šumom pet dana, tri dana po kiši. Ostali smo bez hrane, a jedan od prijatelja jedva je hodao.

- Bili smo pod velikim stresom i nismo znali što učiniti. Kad smo napokon ušli u Sloveniju, vidjeli smo automobil, a pored njega starijeg gospodina. Bili smo pod velikim stresom i samo smo razmišljali kako da što prije napustimo granicu kako nas ne bi vidjeli i vratili u ruke hrvatske policije.

Starijeg gospodina su zamolili da ih odvede u azil u Ljubljanu i ponudili mu 60 eura, ali on je to odbio jer nije želio imati problema s policijom. 

- Odlučili smo uzeti njegov automobil jer smo bili u panici. Tada smo pomislili da možda ne bi bilo dobro čovjeka ostaviti samog u nepoznatom. Što ako mu se nešto dogodi, a on neće moći kući bez automobila. Da mu se išta dogodi, bili bismo u nevolji i on i mi. Zbog toga smo ga odlučili povesti sa sobom kako bi se sam odvezao kući kad stignemo u Ljubljanu.

Omar kaže da se čovjek uplašio kad su mu rekli da ide u prtljažnik, ali kako kaže, nisu ga ozlijedili. Na putu su se predomislili i nastavili voziti prema Italiji umjesto prema Ljubljani. Shvatili su što su napravili.

Splićanin tvrdi da su migranti oteli djeda njegova prijatelja i prisilili ga da ih vodi kroz šumu!

Malo prije granice zaustavili su automobil, vratili vozilo i ključeve Miroslavu i ispričali mu se. Ubrzo nakon toga policija ih je uhvatila i odvela u zatvor, gdje je Omar proveo godinu i pet mjeseci, a sada se nalazi u pritvoru u Postojni.

- Psihičko stanje mi je trenutno u rasulu. Imam previše briga. Kod kuće u Alžiru imam majku i troje mlađe braće. Ja sam najstariji sin, pa mi je dužnost brinuti se o njima. Ali otkako sam otišao od kuće, od mene nije bilo ništa osim problema. 

- Nisam zločinac. Samo sam pobjegao od nevolja u svojoj domovini. Želim živjeti kao normalna osoba i zaraditi novac za mamu i braću. Do sada nisam imao ovu priliku. 

U objavi se Omar još jednom ispričao Miroslavu zbog otmice. U svibnju 2019. oteli su ga dok je radio u vinogradu, svezali i strpali u prtljažnik automobila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke