Obavijesti

News

Komentari 117

Migranti pobjegli policiji i žele u Hrvatsku: 'Pod kontrolom su'

Migranti pobjegli policiji i žele u Hrvatsku: 'Pod kontrolom su'
2

Većinu njih je zaustavila policija BIH dok je 50-ak njih pobjeglo i zaustavilo se prije mosta i same granice koju čuvaju policijske snage. Povremeno su nešto dovikivali...

VIDEO

Nakon ubojstva 24-godišnjeg migranta u Velikoj Kladuši, migrantska kriza u BiH doživljava novi zaplet. Migranti su, naime, u ponedjeljak organizirano krenuli iz pravca Drmaljeva prema graničnom prijelazu Velika Kladuša – Maljevac kako bi prisilno pokušali prijeći hrvatsku granicu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:40

Kako doznajemo, BiH policija uspjela je zaustaviti veću grupu migranata koja se ilegalno pokušala domoći Hrvatske, no pobjeglo im je oko 50 ljudi

- Oko 11 sati skupina od 200 ilegalnih migranata je pokušala zajednički u skupini prolaskom na Maljevac ilegalno prijeći na Hrvatski teritorij. Dobili smo informaciju pravovremeno i pregrupirali snage i zapravo provodili Zakon o kretanju i boravku stranaca na način da smo zapriječili ilegalan prelazak - rekao je načelnik PU karlovačke Josip Ćelić na graničnom prijelazu Maljevac na koji se u ponedjeljak prijepodne skupina migranata pokušala probiti i ilegalno ući na teritorij Hrvatske. 

Većinu njih je zaustavila policija BIH dok je 50-ak njih pobjeglo i zaustavilo se prije mosta i same granice koju čuvaju policijske snage. Povremeno su nešto dovikivali, a s terena se doznaje da oni traže da im se omogući transfer kroz Hrvatsku kako bi se domogli zapadnih zemalja. 

Ćelić je rekao da se migranti nalaze na teritoriju BiH, te da kolege postupaju sukladno svojim zakonima, te da rade koordinirano. Zaključio je da je situacija u potpunoj kontroli s jedne i druge strane granice.      

Migrant u tučnjavi izboden nožem

U tučnjavi između migranata u Izbjegličkom centru u Salakovcu kod Mostara jedan migrant izboden je nožem.

Kako doznaje Vecernji.ba, ozlijeđena osoba je prebačena u Regionalni medicinski centar “Dr. Safet Mujić” u Mostaru, gdje je zadržana na liječenju, dok je druga osoba uhićena i nalazi se u pritvoru.

Nakon ubojstva migranta u Velikoj Kladuši, ovo je drugi slučaj gdje se u sukobu između migranata koristilo hladno oružje.

Posljednjih dana bilo je i privođenja ilegalnih migranata po Hercegovini, koji unatoč najavama političara i dalje ulaze u BiH.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa