Obavijesti

News

Komentari 508

Mikijev skandal: Zastava bivše države pa na njoj hrvatski grb

Mikijev skandal: Zastava bivše države pa na njoj hrvatski grb
3

Jao, meni: Esih i Hasanbegović nisu primijetili zastavu koja podsjeća na onu iz bivše Jugoslavije. Ovakav gaf promaknuo je i gradonačelniku Bandiću. Čudno s obzirom na njegov fetiš na zastave

VIDEO

Gradonačelnik Milan Bandić koji će, kako kaže, zbog domoljublja kupiti 30.000 hrvatskih zastava za 5,2 milijuna kuna, izgleda ne zna kako se hrvatska zastava mora postaviti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Propust na zagrebačkom Domovinskom mostu: Postavili krivo sašivene zastave koje podsjećaju na zastavu SFRJ! Reporteri: Paula Osojnik, Sven Hamzić

Posted by 24sata on 3. kolovoza 2017

Naime, na Domovinskome mostu u Zagrebu jedna od zastava koje je Bandić već kupio novcem poreznih obveznika sašivena je naopako.

Počinje plavom, a završava crvenom bojom kao nekadašnja zastava bivše SFRJ. Ovakav gaf nitko od nadležnih nije primijetio, kao ni oni koji su zastave postavljali i koji ih održavaju.

Pa čak ni gradonačelnik Bandić. Isticanje krivo sašivene zastave kažnjivo je i po zakonu. U grbu i na zastavi Hrvatske ne može se ništa mijenjati. Nadalje, zabranjeno je javno isticati dotrajale, neuredne, poderane ili na drugi način oštećene grbove ili zastave Hrvatske. Zastava Hrvatske sastoji se od tri boje: crvene, bijele i plave s grbom u sredini. Grb je smješten u sredini zastave tako da gornji dio grba (kruna) zalazi u crveno polje, a donji dio grba u plavo polje. Odredbe su to Zakona o grbu, zastavi i himni koji propisuje i novčanu kaznu za nepoštovanje tih odredbi u iznosu od 300 do 1500 kuna. Iako je ova zastava kao takva zabranjena, a njezino isticanje prema Zakonu kažnjivo, ne znamo hoće li Grad Zagreb biti kažnjen. No od našeg čitatelja saznajemo da se Zakon itekako poštuje i provodi jer je upravo on zbog toga dobio kaznu.

- Prije nekoliko godina dobio sam na Rabu kaznu od oko 500 kuna jer sam na jedrilici imao istaknutu potrganu zastavicu koju je uništila bura. Obrazložili su kako je zabranjeno takvo isticanje - kaže nam. Naravno da svi znaju kako izgleda naša trobojnica. Pa se postavlja pitanje kako se Bandiću omakla zastava koja nema nikakve veze s Hrvatskom.

Iz tvrtke Ši La Co, koja se spominjala da je zadužena za njihovo održavanje, u četvrtak su nam rekli kako oni to ne rade, nego samo iznajmljuju svoje dizalice drugoj tvrtki pa s tim nemaju veze. Neobično, ali dašak bivše Juge u središtu metropole nekako je promaknuo i Bruni Esih i Zlatku Hasabengoviću. Na naše poruke u četvrtak su se oglušili. Grad Zagreb nije odgovorio na naš upit kako se ovo dogodilo, tko je zastave radio i od koga su ih nabavili.

- Uz ispriku građanima, zahvaljujemo na vašoj dojavi i povratno obavještavamo kako je Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo zastavu (tvornička pogreška) već zamijenilo - pismeno su nas obavijestili.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 508
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.