Obavijesti

News

Komentari 14

Miklenić: Parlamentarni izbori su bijeg od korona krize

Miklenić: Parlamentarni izbori su bijeg od korona krize
1

Ustvrdio je da sadašnja garnitura na vlasti ima na raspolaganju gotovo pola godine,relativno veliko razdoblje koje se u Hrvatskoj u aktualnoj u potpunosti neprepoznatoj krizi nipošto ne bi smjelo olako prokockati

VIDEO

Glavni urednik Glasa Koncila Ivan Miklenić kritizarao je u novom broju tog katoličkog tjednika najave o mogućim parlamentarnim izborima u srpnju ustvrdivši kako se radi o političkom i politikantskom nadmetanju za vlast te bijegu od suočavanja s krizom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:07

- U vrijeme kad nipošto nije moguće poznavati razmjere štetnih posljedica prijetnje širenja koronavirusa i reakcija na pojavu tog virusa (...) nameće se političko i politikantsko nadmetanje za zadržavanje odnosno osvajanje vlasti - napisao je u svom komentaru Miklenić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Upitao se i je li opravdano gotovo šest mjeseci prije isteka mandata fokus javnosti usmjeravati na zadržavanje ili osvajanje političke vlasti u Hrvatskoj.

Povrat poreza u lipnju, Marić kaže: Nema to veze s izborima
Povrat poreza u lipnju, Marić kaže: Nema to veze s izborima

Smatra i kako četverogodišnji mandat sadašnjega saziva Hrvatskoga sabora konstituiranog 14. listopada 2016., istječe tek 14. listopada ove godine, te se redoviti parlamentarni izbori po Ustavu trebaju održati najranije mjesec dana odnosno najkasnije dva mjeseca od isteka mandata saborskih zastupnika.

Ustvrdio je da sadašnja garnitura na vlasti ima na raspolaganju gotovo pola godine,"relativno veliko razdoblje koje se u Hrvatskoj u aktualnoj u potpunosti neprepoznatoj krizi nipošto ne bi smjelo olako prokockati".

Smatra da je sadašnji tijek krize pokazao koji su nužni zaokreti u hrvatskoj gospodarskoj politici, te da ih političari koji stvarno žele služiti dobru hrvatskoga društva i hrvatske države ne bi smjeli ni ignorirati ni odgađati.

Batinić: 'Priželjkuju da izbori budu do druge polovice srpnja'
Batinić: 'Priželjkuju da izbori budu do druge polovice srpnja'

- Ne učini li sadašnja garnitura ništa glede tih vrlo konkretnih i prepoznatljivih zahtjeva i potreba, glede jačanja proizvodnje, osobito poljoprivredne, glede jačanja stupnja energetske i financijske neovisnosti, nego radije raspusti Hrvatski sabor, sljedeća će se vladajuća garnitura s tim istim pitanjima suočavati sa zakašnjenjem dugim barem godinu dana jer ranije ne će biti sposobna pohvatati ni sve konce da bi mogla donositi prave odluke - napisao je Milenić.

Naglašava i kako gubitak tako relativno velikog razdoblja u krizi obično ima katastrofalne posljedice.

- Odgovorni političari nipošto ne bi smjeli bježati od suočavanja s novonastalom situacijom na međunarodnom planu i aktualnom rastućom gospodarskom i financijskom krizom, a politička odluka o prijevremenom raspuštanju Hrvatskoga sabora, što je preduvjet za raspisivanje parlamentarnih izbora, značila bi upravo bijeg od suočavanja s krizom - zaključuje u svom komentaru  Miklenić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1