Obavijesti

News

Mikronis: deset posto popusta na sva HP prijenosna računala

Mikronis: deset posto popusta na sva HP prijenosna računala
6

Već smo vas razmazili s tim rođendanskim popustima svakog tjedna – znate da se uvijek može naći nešto s 15% popusta za Mikronisov 15. rođendan

Ipak, ovoga je tjedna drukčije: popust je „samo“ deset posto – ali na sve! Vrijedi za sva prijenosna računala HP-a, i na sve oblike plaćanja. Pa odaberite što vam je volji, jer takve prilike neće biti tako skoro opet (OK, bit će neke druge, ali ne baš ove). Cijelu ponudu možete provjeriti ovdje (na istaknute cijene vrijedi popust od deset posto) ali kako je ponuda stvaaaarno velika – 158 različitih modela – u nastavku ćemo vam predložiti par odabira, da bude lakše ;)

Krećemo s najmanjim i najjeftinijim, ali ipak ne najslabijim: HP Stream 11 (uvodna slika). To je računalo koje je – barem u teoriji – namijenjeno školarcima, da se naviknu na laptop, ali ne bilo kakav nego s punim njegovim mogućnostima, zajedno s Windowsima i najnovijim Officeom (sve je predinstalirano na računalo, vi eventualno morate nadograditi na najnoviju verziju – to sve ide automatski i bez problema, kad je sve legalno). Da bi cijena bila ovako niska (manje od dvije tisuće kuna – i onda još više puta spomenutih 10% dolje) HP je smanjio veličinu ekrana na 11,6" – ali ne i razlučivost: ona je ostala 1366*768, kao kod laptopa „pune“ veličine, pa je slika vrlo oštra i detaljna – te izbacio tvrdi disk: umjesto njega tu je ugrađenih 32 GBflash memorije (što se lako može nadograditi jeftinim microSD karticama, a na raspolaganju vam je i 1 TB prostora „u oblaku“, na Microsoftovom OneDriveu). Te dvije stvari možda djeluju kao kompromis, ali s druge strane one su omogućile da ovaj mali (i zgodni) laptop mjeri 1,28 kilograma – što znači da će stati u svaku torbu ili ruksak, i još ćete zaboraviti da je ondje jer sve skupa teži manje od knjiga koje klinci inače nose u školu svaki dan.

Ako se vratimo na „uobičajene“ cijene od oko tri tisuće kuna (da, već znate, na njih sada treba primijeniti -10% popusta), u toj klasi nas čeka HP 15-ac105nm s Pentiumom N3825U, 4 GB RAM-a, zasebnom grafikom AMD Radeon R5, DVD-om i svim ostalim uobičajenim priključcima i mogućnostima – a sve to skupa je smješteno u atraktivno kućište teško svega 2,23 kilograma. Ako ste pomislili da to znači da ima slabašnu bateriju, varate se: baterije ima 4 ćelije i traje znatno dulje od prosjeka. Da ne zaboravimo: i ovo računalo ima Windowse (10 Home).

Tek nešto skuplji je HP 250 G4 koji uz akcijsku cijenu jedva prelazi tri tisuće kuna, ali zato nudi znatno brži rad od prethodnog modela, zahvaljujući procesoru Core i3 5005U i SSD disku kapaciteta 128 GB. Ovo računalo je namijenjeno poslovnim korisnicima, apa ima i nešto dodatnog sigurnosnog softvera i skener otiska prsta. Naravno, i tu su Windowsi 10.

Profesionalcima je namijenjen i HP ProBook 450 G3. Taj jači model ima još jači procesor Core i5 6200U (posljednja generacija – Skylake) te zasebnu grafiku: AMD Radeon R7 s vlastita 2 GB. Tu je još svašta za poželjeti: 4 GB RAM-a (nadogradivo do 16), disk od 1 TB, DVD snimač, HD video kamera, po dva USB 2.0 i dva USB 3.0 priključka, VGA i HDMI izlazi, čitač kartica i otiska prsta, bežična mreža u svim varijantama (a/c/b/g/n) – i sve to u samo 2,4 kilograma. Jedino čega nema su Windowsi – ali zahvaljujući tom nedostatku cijena je niža od četiri tisuće kuna.

Još jedan ProBook – model HP ProBook 470 G3 – nudi sličnu konfiguraciju, ali u većem pakiranju: sa 17" zaslonom, razlučivosti 1600*900, s anti-glare premazom (da bude bolje vidljiv i na suncu, odnosno nasuprot jačem umjetnom osvjetljenju). Na njemu ćete vjerojatno poželjeti pokrenuti neki zahtjevniji grafički program (pssst, nećemo nikom reći da ćete ga koristiti i za zahtjevnije 3D igre) pa mu je radna memorija udvostručena na 8 GB. Drugih većih razlika nema – a i zašto bi? Cijena je uz popust jedva nešto veća od četiri tisuće kuna, ali težina je još uvijek ispod tri kilograma.

Spomenuli smo igre, a za kraj ostavljamo „šećer“: HP Pavilion Gaming, punokrvno igraće računalo. Ako volite računalne igre, vjerujemo da vam je ovo čudo već izazvalo rast zazubica – pa stoga samo da ukratko rekapituliramo njegove mogućnosti – Core i5 procesor 6300HQ koji radi na taktu do 3,2 GHz, Full HD anti-glare zaslon, 8 GB DDR3L memorije (i ovdje se može proširiti do 16 GB), gigabajnti tvrdi disk plus SSD od 128 GB, Bang&Olufsen dual zvučnici, Windows 10 Home, i to sve skupa u izrazito mobilnom pakiranju (4-ćelijska baterija, masa od samo 2,32 kg) i na koncu ali ne i najmanje važno: atraktivan dizajn – pa sad možemo prijeći na ono što vas najviše zanima: ovaj je model, kad je tek izašao, pred samo nekoliko mjeseci, koštao devet tisuća kuna a sada se uz popust može dobiti za nešto manje od sedam.

Uza sva računala (osim Streama koji je nestandardnih dimenzija) na poklon se dobiva torba.

www.mikronis.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1