Obavijesti

News

Komentari 2

Mikulić: Spalionica na Resniku je realno problem, a ne rješenje

Mikulić: Spalionica na Resniku je realno problem, a ne rješenje
1

Spalionica sa šest puta većim kapacitetom nije nikakvo rješenje jer sanacija mulja iz pročistača otpadnih voda ne smije u ovom slučaju određivati smjer djelovanja i odabira metoda

VIDEO

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) ocijenio je u utorak da je gradnja spalionice na Resniku, kako je predviđeno u Prostornom planu Grada Zagreba, problem, a ne rješenje.

"Budući da se ponovno pokrenulo pitanje gradnje tzv. spalionice na Resniku, imam potrebu ponoviti stav iza kojeg sam prije nekoliko godina stao osobno, i u ime svoje stranke. Naime, gradnja spalionice na Resniku, kako je predviđeno u Prostornom planu Grada Zagreba, realno je problem, a ne rješenje", istaknuo je u priopćenju Mikulić.

Objasnio je kako bi takvo postrojenje za termičku obradu, kolokvijalno nazvano spalionicom, bilo predviđeno za "spaljivanje" između 300 i 400 tisuća tona otpada.

"Kada uzmemo da bi stvarnim stvaranjem uvjeta za razvrstavanje otpada godišnje prema svim analizama proizvodili otprilike 60 tisuća tona otpada, onda je jasno da spalionica na Resniku sa šest puta većim kapacitetom nije nikakvo rješenje jer sanacija mulja iz pročistača otpadnih voda ne smije u ovom slučaju određivati smjer djelovanja i odabira metoda", rekao je Mikulić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Svaki veliki problem u Gradu Zagrebu traži sustavan pristup rješavanja, pa tako i otpad. Postojeće odlagalište na Jakuševcu ima puno veću predispoziciju da se poveže s tamošnjom toplanom te da stvarno iskoristimo otpad za proizvodnju energije koja bi zasigurno dovela do smanjivanja računa svim građanima", rekao je Mikulić.

Poručio je kako struka uvijek mora imati zadnju riječ u takvim pitanjima jer će ona najbolje znati odrediti koje rješenje, kakvo postrojenje i u kojim uvjetima može služiti Zagrepčanima, a da pritom ne narušava njihovo zdravlje ni okoliš.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić zaključio je kako je nužan cjelovit pristup te da Zagrepčanima treba omogućiti sve uvjete da razvrstavanje otpada bude dio njihove svakodnevice, a ne nečija želja ili molba.

"Od razvrstavanja preko moguće sortirnice na Resniku do toplane na Savica-Šancima, koja je u blizini Jakuševca, rješenja je mnogo - puno prihvatljivijih, puno realnijih, puno učinkovitijih", poručio je Mikulić.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a