Obavijesti

News

Komentari 41

Milan 'džabe' kuhao: Ništa od odvajanja otpada još 6 mjeseci

Milan 'džabe' kuhao: Ništa od odvajanja otpada još 6 mjeseci
2

Zagreb jednostavno nije spreman za odraditi posao koji si je propisao od 1. srpnja: naplatu po količini otpada i potpuno razdvajanje. Odgoda će biti do 1. siječnja 2015.

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potrošio je desetke tisuća kuna na promociju razvrstavanja otpada u Zagrebu , ali sada će ta odluka morati biti odgođena . Zagreb jednostavno nije spreman za odraditi posao koji si je propisao od 1. srpnja: naplatu po količini otpada i potpuno razdvajanje.

- Kada bi sada krenuli to provoditi, rezultati bi bili porazni - kaže Darinko Kosor , predsjednik zagrebačke Skupštine i Bandićev koalicijski partner.

Pokretanje videa...

24sata VIDEO

On će predložiti odgodu primjene do 1. siječnja 2015. godine . Kaže i da će odgoda sigurno proći iako nije potvrdio da je sve koordinirano s gradonačelnikom. Kosor je pobrojao i razloge zašto bi sada bilo nemoguće imati puno razvrstavanje otpada .

Ministarstvo zaštite okoliša niti godinu dana nakon zakona, nije donijelo Uredbu o gospodarenju otpadom . Zagreb nema plan gospodarenja otpadom i ne zna još uopće hoće li graditi Centar za gospodarenje otpadom, spalionicu ili oboje na zagrebačkom Resniku. Građani nisu educirani da bi već za 20 dana trebali kupovati vrećice za komunalni otpad, iz njega izdvojiti sav metal, papir, plastiku, biootpad. Umjesto 30 reciklažnih dvorišta, Zagreb je dosad napravio osam. Nema dovoljno kontejnera za odvojeno prikupljanje otpada, umjesto 9 kompostana imaju samo dvije.

- Već u rujnu očekujem da sve to bude riješeno. Apeliram na ministarstvo da donese uredbu - kaže Kosor.

Milan Bandić je inače pokrenuo veliku kampanju "Stavi pravu stvar na pravo mjesto" u kojem kroz kuhanje poziva građane da sav otpad razdvajaju. Ali oni nemaju posude za odvajanje.

Na upit je li to bačen novac, Kosor kaže da je edukacija važna i da novac nije bačen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju
BUDITE NA OPREZU

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju

DHMZ je izdao meteoalarm za cijelu zemlju, a onaj koji označava opasno vrijeme na snazi je za zagrebačku i karlovačku regiju

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...