News

Komentari 210

Milane, moraš otići: Kujundžić je trinaesti ministar koji 'leti'

Milane, moraš otići: Kujundžić je trinaesti ministar koji 'leti'

Kujundžić i dalje smatra da nije napravio nikakvu pogrešku niti da treba snositi političku odgovornost. Ako ustraje, premijer Andrej Plenković će ga morati smijeniti

Milan Kujundžić je postao preveliki teret i zatraženo je da ode. Moramo podvući crtu. Najbolje bi bilo da je sam shvatio da ga nitko ne može obraniti i da se treba povući. Ali on je to odbio.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Rekao nam je to sugovornik iz Vlade nakon što je u subotu navečer ministar zdravstva pozvan na razgovor u Vladu. Više izvora nam je potvrdilo da ga Andrej Plenković više ne želi u Vladi i da je zamoljen da ode. Iako je u prvi tren ministar to odbio, u HDZ-u su računali da će se predomisliti.

Ministar tvrdoglav 

- Ne pada mi na pamet dati ostavku - rekao je u petak Kujundžić, a očito je to prenio i Plenkoviću.

Kujundžić i dalje smatra da nije napravio nikakvu pogrešku niti da treba snositi političku odgovornost. Ako ustraje Plenković će ga morati smijeniti.

- Vidjet ćemo sve početkom tjedna. Treba voditi računa o stabilnosti Vlade i HDZ-a - poručio je drugi sugovornik iz Vlade.

Neočekivani potezi 

Prevedeno, samo je pitanje kako će otići. Plenković nije računao na to da će usred raspisanih unutarstranačkih izbora i predsjedanja Vijećem EU morati predlagati novog ministra zdravstva i braniti ga u Saboru.

U HDZ-u se pitaju i tko će preuzeti taj vrući krumpir sedam mjeseci prije izbora.

Ali ministar Kujundžić je očito prelio kap Plenkovićeva strpljenja. Prvo je u imovinskoj kartici zaboravio prijaviti pozajmice i štednju, a zatim se otkrilo i da mu je imovina veća nego što je prijavljena. Kujundžić je inače tvrd orah za pregovore. U ljetnoj rekonstrukciji Vlade također je bio jedan od ministara koji je trebao otići. Ali na kraju se izborio za ostanak poručivši da će biti protiv Vlade u Saboru.

Od 20 ministara s početka Plenkovićeva mandata, Kujundžić će biti 13. koji je morao napustiti Vladu. Prije njega su otišli Ivan Kovačić, Vlaho Orepić, Nada Murganić, Slaven Dobrović, Ante Šprlje, Tomislav Tolušić, Lovro Kuščević, Pavo Barišić, Gabrijela Žalac, Davor Ivo Stier, Goran Marić i Martina Dalić. 

Najčitaniji članci