Milanović: Hrvatska neće izaći iz krize ni u iduće dvije godine | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 430

Milanović: Hrvatska neće izaći iz krize ni u iduće dvije godine

Milanović: Hrvatska neće izaći iz krize ni u iduće dvije godine
10

Nezaposlenost je i dalje velika jer je problem u ponudi na tržištu rada. Ne bi nam pomoglo ni da 2014. imamo rast od 5 posto, što se neće dogoditi, kaže premijer

VIDEO

Hrvatski premijer i čelnik SDP-a Zoran Milanović je s izborne skupštine svoje stranke u Koprivnici poručio da država ni u naredne dvije godine neće izaći iz krize jer se nisu dogodila značajnija gospodarska ulaganja, no da su vladajući uspjeli uvesti red u državu

Po starome više ne ide, naglasio je, jer je Hrvatska iscrpila svoj 'nazovi' razvojni program tijekom kojeg je napravljeno puno pogrešaka i nezakonitosti. 

'Nismo obećavali čuda i pričali bajke. Uveli smo reda'

- Nismo obećavali čuda, pričali bajke i bez veze šarmirali, već naprotiv i uspjeli smo uvesti malo reda pa građani i strani ulagači imaju osnovu vjerovati da je Hrvatska uređenija država. Nema gospodarskog rasta, a nezaposlenost je i dalje velika jer je problem u ponudi na tržištu rada i ne bi nam pomoglo ni da iduće godine gospodarstvo raste 5%, što se neće dogoditi – kazao je premijer. 

Premijer je prorok: Europu će zadesiti nova kriza

Proročanski je najavio kako je sigurno da će Europu zadesiti nova kriza te da Hrvatska zbog toga treba ozbiljne promjene da ju što lakše prebrodi. 

O referendumu o braku: On je besmislen, ali legalan

Na pitanje što misli o pozivu Crkve da građani na referendumu idućeg tjedna zaokruže 'za' odgovorio je da Vlada nije isprovocirala referendum i da je on besmislen, no legalan te da se nada da toga uskoro više neće biti. 

Kao šef SDP-a pozivam građane da glasuju 'za'

- Kao predsjednik Vlade nemam komentar, no kao predsjednik SDP-a i osoba pozivam građane da glasuju 'za' pravo svakog na njegovu privatnost, sreću i slobodan odabir - rekao je Milanović.

'Suparnici često igraju kao nogometaši treće balkanske lige'

Političke suparnike je opisao nogometnim rječnikom rekavši da često igraju kao nogometaši treće balkanske lige za razliku od SDP-a koji se drži pravila najvišeg ranga natjecanja, ali nije želio komentirati šalabahtere na subotnjoj konvenciji u Zagrebu.

"Mi u državu uvodimo red"

Slatini je u nedjelju održana 8. Izborna Konvencija županijske organizacije SDP-a koju je posjetio i premijer Zoran Milanović.

- Mi u državu uvodimo red - poručio je premijer Milanović na skupu u Slatini te je pojasnio da je SDP napravio puno i podsjetio prisutne da je država puno uređenija nego prije dvije godine u svakom pogledu. Premijer je rekao da je iza nas nered, a sudovi će reći zadnji sud.

- Iza nas su nered i bezakonje, a pred nama je zadatak da pokrenemo našu zemlju. Malo okolnosti koje idu na ruku i malo sreće je ono što nam treba - rekao je Milanović. Premijer je naglasio da svi imamo više razloga vjerovati u državu, u institucije i organe i svi možemo vidjeti da se poštuje zakon. Premijer je naglasio da je SDP odabrao teži put, te da je i stranka odabrala igrati po najtežim i najstrožim pravilima.

- Znamo da ljudi žele brzo, odmah, što prije, no moramo biti svjesni da moramo svakodnevno mijenjati i sami sebe. Moramo biti dosljedni vrijednostima. Mi smo kao stranaka dobili odgovornost građana koju smo pošteno zaradili, i to ćemo prema građanima odraditi i tu zezanja nema, jer je ljudsko strpljenje tanko. Samo teži put vodi prema boljem rezultatu - kaže premijer. Dodao je kako je jedini način za uspjeh rad. 

- Trebamo pametno ulagati i kao stranka imamo i uspona i padova, no imali smo ipak kontinuirani rast - rekao je premijer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 430

VIDEO

'Sad će ustaša iz Varaždina sve objasnit': Širi se video Bujanca i čovjeka koji je vozio Bartulicu
VIDEO: 'VRATIT ĆEMO BOSNU'

'Sad će ustaša iz Varaždina sve objasnit': Širi se video Bujanca i čovjeka koji je vozio Bartulicu

Mi smo TikTokeri, Ivko i Bujo! Ovo mora izaći u javnost, govori Bujanec i poteže iz boce na jako bizarnoj snimci na kojoj s čovjekom koji je vozio Bartulicu tvrdi da će vratiti Bosnu Hrvatskoj

Strava u Zagrebu: Hodao gol po ulici i sjekirom razbijao aute, u kući mu pronašli tijelo žene
POD NADZOROM POLICIJE JE

Strava u Zagrebu: Hodao gol po ulici i sjekirom razbijao aute, u kući mu pronašli tijelo žene

U kući u kojoj prebiva, pronađeno je tijelo najvjerojatnije starije članice obitelji, za koje u ovom trenutku nije moguće utvrditi uzrok smrti s obzirom na zatečeno stanje tijela, priopćili su iz PU zagrebačke
Muškarac koji je razbijao aute u Vrapču živio s mrtvom majkom? 'Dotukla ga je isključena struja'
24SATA NA MJESTU STRAVE

Muškarac koji je razbijao aute u Vrapču živio s mrtvom majkom? 'Dotukla ga je isključena struja'

Kako doznajemo od susjeda, muškarac je već duže vrijeme živio s tijelom svoje mrtve majke. Policija je i ranije dolazila na vrata kuće u kojoj je živio, ali im nije otvarao, pričaju susjedi