Obavijesti

News

Komentari 430

Milanović: Hrvatska neće izaći iz krize ni u iduće dvije godine

Milanović: Hrvatska neće izaći iz krize ni u iduće dvije godine
10

Nezaposlenost je i dalje velika jer je problem u ponudi na tržištu rada. Ne bi nam pomoglo ni da 2014. imamo rast od 5 posto, što se neće dogoditi, kaže premijer

VIDEO

Hrvatski premijer i čelnik SDP-a Zoran Milanović je s izborne skupštine svoje stranke u Koprivnici poručio da država ni u naredne dvije godine neće izaći iz krize jer se nisu dogodila značajnija gospodarska ulaganja, no da su vladajući uspjeli uvesti red u državu

Po starome više ne ide, naglasio je, jer je Hrvatska iscrpila svoj 'nazovi' razvojni program tijekom kojeg je napravljeno puno pogrešaka i nezakonitosti. 

'Nismo obećavali čuda i pričali bajke. Uveli smo reda'

- Nismo obećavali čuda, pričali bajke i bez veze šarmirali, već naprotiv i uspjeli smo uvesti malo reda pa građani i strani ulagači imaju osnovu vjerovati da je Hrvatska uređenija država. Nema gospodarskog rasta, a nezaposlenost je i dalje velika jer je problem u ponudi na tržištu rada i ne bi nam pomoglo ni da iduće godine gospodarstvo raste 5%, što se neće dogoditi – kazao je premijer. 

Premijer je prorok: Europu će zadesiti nova kriza

Proročanski je najavio kako je sigurno da će Europu zadesiti nova kriza te da Hrvatska zbog toga treba ozbiljne promjene da ju što lakše prebrodi. 

O referendumu o braku: On je besmislen, ali legalan

Na pitanje što misli o pozivu Crkve da građani na referendumu idućeg tjedna zaokruže 'za' odgovorio je da Vlada nije isprovocirala referendum i da je on besmislen, no legalan te da se nada da toga uskoro više neće biti. 

Kao šef SDP-a pozivam građane da glasuju 'za'

- Kao predsjednik Vlade nemam komentar, no kao predsjednik SDP-a i osoba pozivam građane da glasuju 'za' pravo svakog na njegovu privatnost, sreću i slobodan odabir - rekao je Milanović.

'Suparnici često igraju kao nogometaši treće balkanske lige'

Političke suparnike je opisao nogometnim rječnikom rekavši da često igraju kao nogometaši treće balkanske lige za razliku od SDP-a koji se drži pravila najvišeg ranga natjecanja, ali nije želio komentirati šalabahtere na subotnjoj konvenciji u Zagrebu.

"Mi u državu uvodimo red"

Slatini je u nedjelju održana 8. Izborna Konvencija županijske organizacije SDP-a koju je posjetio i premijer Zoran Milanović.

- Mi u državu uvodimo red - poručio je premijer Milanović na skupu u Slatini te je pojasnio da je SDP napravio puno i podsjetio prisutne da je država puno uređenija nego prije dvije godine u svakom pogledu. Premijer je rekao da je iza nas nered, a sudovi će reći zadnji sud.

- Iza nas su nered i bezakonje, a pred nama je zadatak da pokrenemo našu zemlju. Malo okolnosti koje idu na ruku i malo sreće je ono što nam treba - rekao je Milanović. Premijer je naglasio da svi imamo više razloga vjerovati u državu, u institucije i organe i svi možemo vidjeti da se poštuje zakon. Premijer je naglasio da je SDP odabrao teži put, te da je i stranka odabrala igrati po najtežim i najstrožim pravilima.

- Znamo da ljudi žele brzo, odmah, što prije, no moramo biti svjesni da moramo svakodnevno mijenjati i sami sebe. Moramo biti dosljedni vrijednostima. Mi smo kao stranaka dobili odgovornost građana koju smo pošteno zaradili, i to ćemo prema građanima odraditi i tu zezanja nema, jer je ljudsko strpljenje tanko. Samo teži put vodi prema boljem rezultatu - kaže premijer. Dodao je kako je jedini način za uspjeh rad. 

- Trebamo pametno ulagati i kao stranka imamo i uspona i padova, no imali smo ipak kontinuirani rast - rekao je premijer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 430

VIDEO

Hrvatsku bi mogao pogoditi lipanjski monsun. Evo što je to
NESTABILNO VRIJEME

Hrvatsku bi mogao pogoditi lipanjski monsun. Evo što je to

Što je lipanjski monsun o kojem piše Istramet? Radi se o meteorološkom fenomenu s izraženim padalinama i mogućim poplavama. Kako pišu, stabilizacija vremena trenutno nije na vidiku

Stanje na cestama: Kolone i zastoji na A2, nesreća na Braču, gužva i na staroj karlovačkoj
VOZITE OPREZNO!

Stanje na cestama: Kolone i zastoji na A2, nesreća na Braču, gužva i na staroj karlovačkoj

Uoči Dana državnosti i Tijelova mnogi su se zaputili na produženi vikend na more zbog čega je na autocesti nastao potpuni kaos zbog niza prometnih nesreća
VIDEO Teška nesreća na A1 kod Draganića: Auto izletio s ceste i prevrnuo se, troje ozlijeđenih
HITNA POMOĆ NA TERENU

VIDEO Teška nesreća na A1 kod Draganića: Auto izletio s ceste i prevrnuo se, troje ozlijeđenih

Karlovačka policija je potvrdila da je zaprimila dojavu o prometnoj nesreći na autocesti A1 u blizini odmorišta Draganić. U nesreći je sudjelovao jedan auto koji je izletio s ceste i prevrnuo se. Ozlijeđeno je troje ljudi, a težina ozljeda za sad nije poznata. Iz HAK-a javljaju da se zbog nesreće u smjeru Dubrovnika vozi u dvije prometne trake uz ograničenje brzine od 60 km/h. Mole vozače da voze oprezno.