News

Komentari 321

Milanović: Institut iz Prnjavora HDZ-u piše izborne programe

Milanović: Institut iz Prnjavora HDZ-u piše izborne programe

Spremni smo za 8. studeni. Ja sam rekao da može i 22. studeni, nakon Vukovara, no sve što je u skladu sa zakonom je dobro, rekao je Milanović o datumu izbora

Premijer Zoran Milanović komentirao je najave o tome da će predsjednica Kolinda Grabar Kitarović raspisati parlamentarne izbore za 8. studenog te kazao kako je njegova koalicija spremna. 

- Spremni smo za 8. studeni. Ja sam rekao da može i 22. studeni, nakon Vukovara, no sve što je u skladu sa zakonom je dobro. Mislim da HDZ-u odgovara 8. studeni jer gube neku prednost koju su imali. Mi ih stižemo i stići ćemo ih - rekao je Milanović u Petrinji gdje je s ministrom obrane Antom Kotromanovićem obišao vojarnu 'Pukovnik Petar Matanović'. 

Dodao je kako će ljudima pokazati što su do sada napravili i što se radi od onoga što je preostalo. 

- Tehnička smo Vlada, ne otvaramo gradilišta nepostojećih mostova, projekata za koje nema novca. To je sve ili potpuno završeno ili će biti završeno jer su osigurani novci za to. Sve su čisti računi. Naša kampanja je Hrvatska raste, nema povratka na staro. Ne dopusti da se vratimo na staro gdje su nas doveli ovi koji sada žele na vlast po novi plijen. To su isti ljudi. Žao mi je kad netko nije u stanju napisati program, a da ga ne prepiše iz Prnjavora - rekao je Milanović. 

Najavio je da će koalicija uskoro predstaviti svoj program te rekao kako je on ''ozbiljan i ogroman'' te u njemu može biti neka graška ili nešto krivo protumačeno. 

- Mi se toga ne plašimo  za razliku od HDZ-a kojem institut iz Prnjavora piše programe, to je stvarno tužno.  Malo pretjerujem, no stvar je takva – nisu u stanju smisliti ni slogan, nisu u stanju napisati program. Mi nismo Prnjavor, neka se nitko ne uvrijedi, mi smo koalicija koja ne slavi  cajke, mi suzbijamo cajke i to će biti jedan dio  našeg programa - rekao je premijer. 

O Stipićevoj ostavci: Do toga nije trebalo doći

Komentirao je i ostavku čelnika sindikata Preporod Željka Stipića. 

- Žao mi je što je podnio ostavku jer do toga nije trebalo doći. Do  svega ovoga nije trebalo doći, ponavljam opet i onima koji opet razmišljaju o nekom štrajku. Mi ne možemo preuzimati nikakve financijske obveze, to je protuzakonito, nemoralno. Jedino mogu obećati, što govorim od prvog dana, da ćemo nakon  izbora sjesti i razgovarati o tome možemo li i koliko više platiti naše ljude - poručio je Milanović i dodao kako su sindikati na sličan način znali ucjenjivati i HDZ, što je pogrešno. 

Najčitaniji članci