Obavijesti

News

Komentari 14

'Milanović je Orešković i Puljak vrijeđao primitivno i seksistički'

'Milanović je Orešković i Puljak vrijeđao primitivno i seksistički'
1

"Iako se ljuti na usporedbe s Donaldom Trumpom, današnje izjave, seksizam, prozivanje tuđih članova obitelji, mjerenje uspješnosti prema nepostojećim kriterijima, doista je nalikovalo na show Trumpa"

Iz udruge Gong ocijenili su u srijedu kako je predsjednik Zoran Milanović na vrlo primitivan i seksistički način izvrijeđao saborske zastupnice Daliju Orešković i Marijanu Puljak te poručili da od predsjednika - koji je obećao ravnopravnost i inkluzivnost - očekuju više.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

"Iako je u svom inauguracijskom govoru zamolio 'zrno razumijevanja za svoje greške, jer te greške nikad neće biti namjerne, s namjerom da nekoga povrijede ili ponize', predsjednik Zoran Milanović posljednjih dana je nanizao zrna za napuniti pristojnu vreću. Nakon 'klabinga' u vrijeme lockdowna, prekjučerašnje izjave da u Hrvatskoj nitko ne gladuje, jučerašnje anti-migrantske izjave, danas je na vrlo primitivan i seksistički način izvrijeđao saborske zastupnice Daliju Orešković i Marijanu Puljak", naveo je Gong na Facebooku.

Seksistički je zastupnice nazvati 'samodopadnim narikačama'...
Seksistički je zastupnice nazvati 'samodopadnim narikačama'...

"Iako se ljuti na usporedbe s Donaldom Trumpom, današnje izjave, seksizam, prozivanje tuđih članova obitelji, mjerenje uspješnosti prema nepostojećim kriterijima, doista je nalikovalo na show kakvog bi priredio aktualni američki predsjednik. Od predsjednika koji je građanima i građankama obećao ravnopravnost i inkluzivnost, društvo u kojem nitko neće biti uplašen, isključen ili diskriminiran - s razlogom očekujemo više", poručili su iz Gonga.