Obavijesti

News

Komentari 46

Počeo Maraton lađa: Nema publike, došao je Milanović

Počeo Maraton lađa: Nema publike, došao je Milanović

Na stazi dugoj 22,5 kilometra od Metkovića do Ploča, u organizaciji Udruge lađara Neretve, nastupit će 35 posada, a bore se za Veliki štit kneza Domagoja

VIDEO

Maraton lađa, 23. po redu, počeo je u subotu ispod mosta u Metkoviću gdje je plotunom kuburaške skupine označen start 35 posada.

Ovogodišnji  Maraton lađa, zbog poštivanja epidemioloških mjera zaštite od koronavirusa, održava se bez publike i popratnih manifestacija u Metkoviću i po uplovljavanju natjecatelja na cilj u Pločama.

Predsjednik Milanović stigao na 23. Maraton lađa

Maraton lađa na Neretvi je amatersko sportsko natjecanje u tradicionalnim lađama u kojima lađari preveslaju 22,5 kilometara od Metkovića do cilja u pločanskom zaljevu. Posadu svake lađe čini 10 veslača, te bubnjar i parićar odnosno kormilar.

Na brodu i predsjednik Milanović

Natjecanje, ploveći u posebnom brodu, prati i predsjednik Republike Zoran Milanović, koji je i pokrovitelj ove manifestacije.

Predsjednik Milanović s broda pratio 23. Maraton lađa na Neretvi

On je dao znak za start maratona rekavši: "Kuburaši, označite pucnjem početak utrke!".

Na brodu s Milanovićem, uz ostale, su i Marija Vučković, ministrica poljoprivrede i izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i Branko Bačić, izaslanik predsjednika Hrvatskog  sabora Gordana Jandrokovića.

Vučković je izjavila kako je iznimno važno što je, unatoč epidemiji koronavirusa, ova manifestacija zadržala svoju tradiciju.

Predsjednik Milanović stigao na 23. Maraton lađa

"Tradicija je opstala. Maraton lađa je posebna manifestacija - ona podsjeća na nekadašnji način života na Neretvi kad su lađe služile za rad naporan rad, a ne za manifestacije," rekla je ministrica  Vučković.

Maraton lađa je spektakl

Bačić je istaknuo kako je Marton lađa spektakl.

"To je vrhunski sportski, tradicijski i kulturni događaj koji nadilazi granice Metkovića, Neretve i Dubrovačko-neretvanske županije. To je vrhunski događaj koji upotpunjuje našu turističku sezonu", kazao je Bačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa