Obavijesti

News

Komentari 102

Milanović nakon skandala pokrenuo opoziv šefa VSOA-e

Milanović nakon skandala pokrenuo opoziv šefa VSOA-e

U unutarnjem nadzoru kojeg su proveli djelatnici Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost utvrđeno je da su vojni špijuni pronevjerili sredstava namijenjena za službena putovanja

VIDEO

Nakon što je Nova TV objavila da je dio pripadnika Vojno obavještajne-sigurnosne agencije pronevjerio je najmanje dva milijuna kuna na službenim zadacima u Libanonu, Poljski i Litvi, predsjednik Zoran Milanović pokrenuo je razrješenje ravnatelja te agencije, general bojnika Ivice Kindera. 

Radi se o istrazi koju su djelatnici Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost proveli u Agenciji te utvrdili da su vojni špijuni pronevjerili sredstava namijenjena za službena putovanja.

Riječ je o sredstvima koja su pripadnici Agencije koristili prilikom odlaska u posjet misijama gdje u boravili hrvatski vojnici. Prema dostupnim informacijama, dio djelatnika koje se sumnjiči za pronevjeru više ne radi u VSOA-i. Priopćenje Ureda predsjednika prenosimo u cijelosti.

- Nakon što je dobio Izvješće Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost (UVNS) o Izvanrednom neposrednom stručnom nadzoru Vojne sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) od 19. rujna 2022. godine, a zbog opsega i težine povreda navedenih u Izvješću, predsjednik Republike Zoran Milanović stava je kako ravnatelj VSOA-e, kao osoba odgovorna za funkcioniranje Agencije, ne može više obavljati tu dužnost. Predsjednik Milanović stoga je uputio dopis predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću kojim je pokrenuo postupak za razrješenje general bojnika Ivice Kindera s dužnosti ravnatelja VSOA-e. Predsjednik Milanović postupak je pokrenuo u skladu sa čl. 66. st. 5. Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu Republike Hrvatske u kojemu stoji kako „postupak za razrješenje ravnatelja sigurnosno-obavještajnih agencija mogu pokrenuti Predsjednik Republike, predsjednik Vlade i Hrvatski sabor - stoji u dokumentu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.