Obavijesti

News

Komentari 40

Milanović o kreditima: Ta priča je vrlo mutna, to su kamatari

Milanović o kreditima: Ta priča je vrlo mutna, to su kamatari
1

Tijekom obilaska radova na cesti Lopar-Rab, premijer Milanović se osvrnuo i na kredite RBA zadruge te kazao kako su ljudi koji su ih uzeli zapravo kamatareni

VIDEO

Premijer Zoran Milanović je u utorak posjetio Rab te je na pitanje novinara kazao da njegov dolazak nema veze s lokalnim izborima. 

- Ovo planiramo već dugo vremena. Na kraju krajeva, ni u druge sredine u kojima se održavaju lokalni izbori ne idem - rekao je i dodao kako na Rabu postoji problem onih koji su uzeli ''one nesretne kredite preko zadruge RBA''. 

- To je jedna vrlo mutna priča, nema puno takvih slučajeva u Hrvatskoj. I zadužio sam ministra financija, koji je već bio ovdje, da vidimo kakvo rješenje možemo naći, jer će neke stvari trebati raditi na mišiće. To nije normalna situacija. Nisu išli ti kreditori u Garešnicu i Babinu Gredu, nego su došli ovdje, prvi red do mora, ljudima koji nisu u biti kreditno sposobni za tu vrstu kredita, velikodušno davati novac, u biti ih kamatariti - rekao je Milanović i istaknuo kako je riječ o kamatarima. 

'Rabu sad treba ulaganje u hotele i turističku ponudu'

Na Rabu je obišao i radove na državnoj cesti Lopar-Rab. Rekao je kako mu je taj projekt prije pet godina izgledao nemoguć, no sada je to riješeno. 

- Ono što sad treba slijediti je ulaganje u hotele, u turističku ponudu, na otoku koji ima ekološke i infrastrukturne standarde zapada. Tu se u budućnosti radi o desecima i desecima milijuna eura - rekao je.

''Kada će biti izbori ne ovisi samo o meni''

Upitan o datumu parlamentarnih izbora, Milanović je rekao da su redovni izbori, u skladu s Ustavom, nakon četiri godine mandata, znači u veljači 2016. godine. 

- A kada će biti, u ovom trenutku to ne mogu reći, jer to ne ovisi samo o meni. Radimo, provodimo socijalne mjere, borimo se za standard građana, borimo se za ulaganja, borimo se za gospodarski rast koji dolazi, on je tu, to je očito. I ono što je najvažnije, borimo se za radna mjesta - rekao je premijer. 

''Ako treba, o eksploataciji nafte u Jadranu ćemo odlučiti na referendumu''

Komentirao je i protivljenje poznatih eksploataciji plina u Jadranu. 

- Do sada se pričalo, a mi dvije godine radimo na tome. Sad vidimo da ima protivnika, mada su sve pravne i ustavno pravne barijere otklonjene. Želim jasno razgovarati, i sa svojim partnerima i u Istri, da vidimo gdje je problem - rekao je i istaknuo kako se odluka mora donijeti. 

- Dakle, ako treba, idemo na referendum. Sada ja kažem da idemo na referendum. Išlo se na referendume za stvari koje nisu nacionalna presuda. Dakle, idemo na referendum da vidimo želimo li eksploataciju minerala, sirovina radi kojih se vode ratovi u svijetu. Možda su u našem podzemlju. Ili ćemo to zanemariti i otklonit rukom. Radi glasne manjine koja ima pravo biti glasna. Mi imamo ponude od najrenomiranijih svjetskih istraživača koji će u to uložiti. Možda ne nađu ništa. Ali, ako nešto nađu, ako nađu milijarde, što ćemo onda? Hoćemo li propustiti tu šansu? To je odluka koju ja ne mogu donijeti sam - rekao je premijer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...