Obavijesti

News

Komentari 435

Milanović o sankcijama: Nismo mi ptičji rezervat, nego država

Milanović o sankcijama: Nismo mi ptičji rezervat, nego država
7

Što se tiče povjerenika Nevena Mimice, da sam na njegovom mjestu ja bih se iz svega izuzeo, ali je to moje mišljenje, rekao je premijer Zoran Milanović

VIDEO

Jučer je ministar Miljenić rekao ono što sam ja govorio ranije. Apelirao bih na malo samopoštovanja jer nismo ptičji rezervat. Oni koji su glasni obično vole manipulirati. 

Europska komisija će se, koliko znam, sastati u srijedu jer samo srijedom zasjeda. Kakvu će odluku donijeti ne znam. Što se tiče Nevena Mimice, da sam na njegovom mjestu ja bih se iz svega izuzeo, ali je to moje mišljenje, rekao je Zoran Milanović odgovarajući na pitanja o mogućim sankcijama EK Hrvatskoj, na zajedničkoj konferenciji za novinare s makedonskim premijerom Nikolom Gruevskim. 

Naš stav nije da želimo nekoga prevariti, želimo civilizirani dijalog

- Ovo je i dalje tema koja interesira vrlo ograničen broj ljudi. Naš stav nije da želimo nekoga prevariti, želimo civilizirani dijalog, nadam se da svi naši nastupi to pokazuju - rekao je. 

- Hrvatska poštuje uhidbeni nalog, i nitko neće moći izbjeći proces pravde. Ideja je da se sudi i provodi proces, onaj tko tvrdi da čuvamo zločince taj će to morati objasniti, ali siguran sam da upire prstom na krivog. Sve što je naša obveza prema slovu ugovora i europskog uhidbenog naloga ispoštovati, postupali smo u skladu s hrvatskom verzijom. Kasnije se ispostavilo da je krivo prevedena. Ispravljena je krajem kolovoza ove godine. Ovo je situacija u kojoj treba pokazati karakter - kaže Milanović.

Konačna moguća šteta za Hrvatsku ne postoji i neću dozvoliti da se s Hrvatskom briše pod.

- Komisija nema pravo dirati pravilo 39, materijalne posljedice za Hrvatsku su nikakve, ako bude do toga došlo. Mi taj novac sad trošimo, a ako je netko htio napakostiti Hrvatskoj očito ne zna kako to napraviti. Konačna moguća šteta za Hrvatsku ne postoji i neću dozvoliti da se s Hrvatskom briše pod.  Pitanje je kome ćete vjerovati - demokratsko izabranoj vladi ili nekome tko ide po sedmi mandat u EK - zaključio je. 

- Druge države su to radile 10 godina, a Hrvatska to radi osam mjeseci. Molim lijepo, kada je Komisija imala priliku za istu neusklađenost djelovati, to ova Komisija i ovi ljudi nisu učinili. Samo tražimo jednakopravnost. Razgovarao sam s predsjednikom Komisije i pazim što govorim. Ono što je bitno za Hrvatsku, to je naša mala tema, 99 posto unutarpolitička - smatra premijer. 

Poručio je da neće odustati od 15. srpnja, odnosno da se zakon o provedbi europskog uhidbenog naloga mijenja tada, u redovnoj proceduri.

Na konferenciji mu zazvonio mobitel

Dok je govorio makedonski premijer Nikola Gruevski, premijeru Milanoviću zazvonio je mobitel. Ipak ga je nakon desetak sekundi uspio ugasiti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 435
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...